Jump to content

θαλαττα θαλαττα !!!


dr_yianni

Recommended Posts

Κυριοι, τα φωτα σας παρακαλω. Καταρχην ειμαι σχετικα νεο μελος, και αυτη ειναι η πρωτη μου δημοσιευση. Ασχολουμε απο παιδι με το γλυκου νερου ενυδρειο και τελευταια μου μπηκε το μικροβειο. Καλος η κακος, θα δειξει ! Θελω να κανω θαλασσινο, το juwel 450 vision. Θα ηθελα να μου προτεινετε το κατταληλο σκιμερ, (με τι κυκλοφορητη), τη γνωμη σας για το ποσο απαραιτητη ειναι μια συσκευη οζοντος, ποια θα πρεπει ναναι η συνολικη κυκλοφορια του ενυδρειου, ποσα λιτρα πρεπει ναναι το sump, πως ξκαι αν ειναι δυνατον να φτιαξω υπερχειληση χωρις να τρυπισω το ενυδρειο,αν πρεπει να αλλαξω τις 4χ36 watt λαμπες μου,ποσα λιτρα να ειναι η αντλια επιστροφς απο sump σε ενυδρειο και οτι αλλο αλλαο νομιζετε οτι πρεπει να προετοιμασω.

Σκεπτομαι ενα ενυδρειο light reef με λιγα ψαρια και ευκολα κοραλια.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ φίλε Καλώς όρισες στο Aquazone !!!

Χαίρομαι ιδιαίτερα για την απόφαση σου να ασχοληθείς με τα αλάτια, γεγονός που θα σου δώσει αρκετές συγκινήσεις και ομορφιά στο χώρο σου αλλά και θα ζητήσει αρκετό μέρος από τον ελεύθερο χρόνο σου τουλάχιστον στην αρχή της ενασχόλησης σου.

Εμείς εδώ στο Aquazone θα προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε όπως μπορούμε και να διαλευκάνουμε τις όποιες απορίες σου θα σου δημιουργηθούν από τη δική σου έρευνα και διάβασμα που πρέπει να απαραίτητα να γίνει.

Ομως βρισκόμαστε σε ένα λάθος τμήμα του forum και το σωστό είναι να θέσεις τις απορίες σου στο θαλασσινό τμήμα του Aquazone έτσι ώστε όποιες απαντήσεις πάρεις να μπορούν να τις βρουν και άλλοι με τις ίδιες απορίες με εσένα. Επίσης και εσύ μπορείς να ψάξεις για παρόμοιες απορίες με τις δικές σου. Το link είναι εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=27 και έχει διάφορες υποκατηγορίες όπως reef, fish only, γενικά για θαλασσινό κτλ όπου νομίζεις ότι ταιριάζει το ενυδρείο που σκέπτεσαι να κάνεις ποστάρησε εκεί τις ανάλογες απορίες σου.

Επίσης εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=117 θα βρεις πολύ ενδιαφέροντα άρθρα για το θαλασσινό ενυδρείο με κυριότερο αυτό περί ξεκινήματος θαλασσινού ενυδρείου.

Λοιπόν περιμένω να τα πούμε στο αλμυρό τμήμα του ΑΖ αναλυτικά :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Το θεμα μεταφερθηκε εδω που ταιριαζει καλυτερα (αφου προοριζεται για reef) οποτε μπορει να συνεχιστει η συζητηση εδω.

Θα σου προτινα να διαβασεις τα σχετικα αρθρα που σου αναφερει και ο Ανδρες και μετα μπορουμε να συνεχισουμε!

καλως Ηρθες !

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ, σβηστε αν θελετε το θεμα απο εδω,το εχω μεταφερει ηδη στα αλμυρα .Τα θεματα αυτα τα εχω ηδη διαβασει, ευχαριστω !

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ, σβηστε αν θελετε το θεμα απο εδω,το εχω μεταφερει ηδη στα αλμυρα .Τα θεματα αυτα τα εχω ηδη διαβασει, ευχαριστω !

Η συζητηση θα συνεχιστει εδω. Το αλλο ιδιο θεμα που εφτιαξες διαγραφτηκε :thumbup:

:hysterical:

Link to comment
Share on other sites

καλωσόρισες στο θαλασσινό aquazone :thumbup:

Κυριοι, τα φωτα σας παρακαλω. Καταρχην ειμαι σχετικα νεο μελος, και αυτη ειναι η πρωτη μου δημοσιευση. Ασχολουμε απο παιδι με το γλυκου νερου ενυδρειο και τελευταια μου μπηκε το μικροβειο. Καλος η κακος, θα δειξει ! Θελω να κανω θαλασσινο, το juwel 450 vision.το μέγεθος του ενυδρείου που επιλέγεις είναι πολύ καλό για ξεκίνημα , Θα ηθελα να μου προτεινετε το κατταληλο σκιμερ, (με τι κυκλοφορητη),έχεις διάφορες επιλογές ανάλογα με το υπόλοιπο στήσιμο του συστήματος

χοντρικά έχεις να διαλέξεις από δυο κατηγορίες ..

αυτά που δουλεύουν μόνο μέσα στο sump και τα άλλα που μπορούν να βγουν εκτός sump

ένα skimmer για 1000 λίτρα θα είναι αρκετό

τη γνωμη σας για το ποσο απαραιτητη ειναι μια συσκευη οζοντος, δεν είναι απαραίτητη στο σχεδιασμό που κάνεις

ποια θα πρεπει ναναι η συνολικη κυκλοφορια του ενυδρειου,με μαλακά κοράλλια 15-20 φορές τα λίτρα του ενυδρείου θα είσαι πολύ καλά ποσα λιτρα πρεπει ναναι το sump,όσο μεγαλύτερο γίνεται είναι η απάντηση .. πες μας τον διαθέσιμο χώρο να σου πούμεγνώμες

πως ξκαι αν ειναι δυνατον να φτιαξω υπερχειληση χωρις να τρυπισω το ενυδρειο,μπορείς να έχεις υπερχείλιση χωρίς να τρυπήσεις το ενυδρείο με ειδικό κουτί υπερχείλισης αν πρεπει να αλλαξω τις 4χ36 watt λαμπες μου,θα ψάξεις να βρεις Τ5 λάμπες που να ταιριάζουν στο καπάκι σου και βάλε όσες μπορείς .. η κρέμασε από πάνω 2χ150w metal halide μαζί με 2 Τ5 ακτινικές ποσα λιτρα να ειναι η αντλια επιστροφς απο sump σε ενυδρειο αυτό είναι συνήθως 2-3 φορές τα λίτρα του ενυδρείου ανά ώρα .. μπορείς και περισσότερα αν θέλεις

και οτι αλλο αλλαο νομιζετε οτι πρεπει να προετοιμασω.

Σκεπτομαι ενα ενυδρειο light reef με λιγα ψαρια και ευκολα κοραλια.

δεν βλέπω να αναφέρεις κάπου για το ψυκτικό που θα χρειαστείς .. αν έχεις ζεστό σπίτι πάρε 1/2hp

συγνώμη για το τηλεγράφημα ..

τα παιδιά θα στα πουν αναλυτικότερα

καλή συνεχεία

Έγινε επεξεργασία - salTasos
Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήλθες στη θαλασσινή παρέα μας, αγαπητέ dr_yianni!

Με ένα καλό σχεδιασμό και μελετημένα βήματα, πιστεύω ότι σύντομα θα θαυμάσουμε το ενυδρείο σου.

Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για το καλωσορισμα παιδια, και ειδικα ευχαριστω το γηραιοτερο μελος, για τις πολυτιμες πληροφοριες του ! Ψυκτικο μαλλον θα τοποθετησω αργοτερα,mια και το καλοακιρι δυστυχως μας περασε.Αλλες συμβουλες καλοδεχουμενες επισης.

Ακουω αρκετα συχνα μια αποψη που λεει πως αλλαγες στο θαλασσινο γινοντai σπανια. Ειναι δυνατον να ισχυει κατι τετοιο?

Έγινε επεξεργασία - dr_yianni
Link to comment
Share on other sites

Τι ακριβως ειναι το ειδικο κουτι υπερχειλησης που γραφεις? Εχεις καποιο link να το δω ?

Link to comment
Share on other sites

Μια ερωτηση ακομα αν δεν κουραζω, αυτα τα συστηματα υπερχειλησης σε περιπτωση διακοπης ρευματος, οταν το ρευμε επανελθει, συνεχιζουν να δουλευουν κανονικα, ι η αντλια επιστροφης θα μας τα κανει μουσκεμα ?

Link to comment
Share on other sites

για αυτόν το λόγο υπάρχει η αντλιούλα που βλέπεις στο τέλος της σελίδας , http://www.cpraquatic.com/products/overflows.html

τραβάει τον αέρα από το σιφόνι και ξεκινάει το κύκλωμα :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Η αντλια αυτη λειτουργει μονιμα, η εχει καποιο ειδος διακοπτη και λειτουργει μονο για λιγα δευτερολεπτα μετα τη διακοπη ρευματος ?

Link to comment
Share on other sites

μόνιμα .. υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι

το κουτί βέβαια είναι λύση ανάγκης .. καλύτερα να υπάρχει κανονική υπερχείλιση ..

Link to comment
Share on other sites

Ποιοι ειναι οι ενναλακτικοι τροποι αν δε σε κουραζω ? Γιατι σιγουρα θα ναι πιο ευκολο απο το να τρυπισω ενα ετοιμο ηδη ενυδρειο .

Link to comment
Share on other sites

Γιατι σιγουρα θα ναι πιο ευκολο απο το να τρυπισω ενα ετοιμο ηδη ενυδρειο .

Επί πλέον έχω ακούσει ότι τα juwel έχουν στο γυαλί μία ειδική επίστρωση που τα κάνει ιδιαίτερα δύσκολα έως επικίνδυνα στη κοπή τους.

Link to comment
Share on other sites

εκεί που μιλώ για εναλλακτικούς τρόπους αναφέρομαι στον τρόπο έναρξης – διατήρησης του σιφονιού ..

η αντλιούλα είναι η καλύτερη λύση και αν αποφασίσεις να βάλεις κουτί υπερχ. στη προτείνω , κόστος αγοράς – κατανάλωση ρεύματος αμελητέα

αν θέλεις sump το κουτί είναι η μοναδική λύση ..

.. εκτός αν έχεις δυνατότητα να βάλεις το sump λίγο πιο ψηλά από το ενυδρείο

Link to comment
Share on other sites

Μπορει να μπει το Sump πιο ψηλα απο το ενυδρειο? Και να γινει σε αυτο υπερχειληση δηλαδη?? Για πες για πες, ενδιαφερον λυση αυτη. Ναι sump θελω να φτιαξω σιγουρα.

Τα jewul απο οσο ξερω ειναι απο ψημενο γυαλι,και αυτο ειναι τα κανει πιο ευθραυστα στο τρυπημα.

Link to comment
Share on other sites

όπως το είπες ..

.. μια αντλία που μπορεί να είναι μέσα στο ενυδρείο ( νομίζω ότι μπορείς να το αποφύγεις αυτό για να μη τη βλέπεις )θα στέλνει το νερό στο sump και από εκεί με φυσική ροή πίσω στο ενυδρείο .. θα χρειαστεί λίγο να αυτοσχεδιάσεις έτσι ώστε να τραβάς νερό από την επιφάνεια του ενυδρείου ( όσο γίνεται )

αυτή η διάταξη συνήθως έχει και ένα refugium σαν τελευταίο στάδιο του sump .. έτσι φιλτράρεις και ταΐζεις το ενυδρείο ταυτόχρονα :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Το τάισμα σε αυτή τη περίπτωση έχει μεταφορική αλλά και πραγματική αξία, δεν έχει πάντως σχέση με flakes και λοιπές τροφές.

Στο Ref αναπτύσονται διάφοροι οργανισμοί όπως κοπήποδα και αμφίποδα τα οποία αποτελούν φυσική τροφή για τα ψάρια και άλλους οργανισμούς που ζούν στο ενυδρείο.Πχ οι μανδαρίνοι τρέφονται αποκλειστικά με αυτά. Εαν αυτούς τους οργανισμούς τους περάσεις μέσα από Skimmer ή αντλίες καταλαβαίνεις πως υπάρχει μια μορφή αλέσματος ενώ η είσοδος στο ενυδρείο με φυσικό τρόπο (βαρύτητα) από το ref δεν επιφέρει μεγάλες απώλειες στο πλυθυσμό τους.

Link to comment
Share on other sites

Γιαννη εσυ το μονο που εχεις να κανεις ειναι φτιαξεις σωστα το refugium και να το αφησεις να ωριμασει....συντομα θα διακρινεις εκατονταδες μικροσκοπικα κοπιποδα-αμφιποδα κτλ στα τζαμια του.... Απο εκει και περα αναλογα με την κατασκευη σου καποια απο αυτα θα περνανε στο ενυδρει σου και θα δρουν συμπληροματικα στο ταισμα οργανισμων και ψαριων... Ουσιαστικα ειναι μια χρησιμοτατη παραμετρος η οποια ομως δεν επηρεαζει το ταισμα που πρεπει να κανεις εσυ σε κοραλλια και ψαρια...

Link to comment
Share on other sites

Για να αναφερω και τις εξελιξεις, σημερα τοpoθετηθηκε και πακτωθηκε η βαση του ενυδρειου στην θεση της, τελειωσε η αποχευτεση ακριβως πισω απο την πλατη του, και ηρθε η παροχη νερου διπλα της. Επομενο βημα, η μετακομιση του.

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που προχωρά το έργο!

Βάλε μας και καμιά foto να ξέρουμε για τι μιλάμε!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...