Jump to content

Χρώμα τον ψαριών


Aulonacara

Recommended Posts

Χαιρετώ τους φίλους Αφρικανούς. Θα ήθελα να ακούσω γνώμες για το χρώμα τον ψαριών , πολλές φορες βλέπουμε το χρώμα να ξεθωριάζει με τον καιρό ενώ μόλις τα αγοράζουμε είναι πιο έντονο.Ιsός παίζει ρολο το στρές, ίσος οι τροφές; ίσος ο φωτισμός kτλ. Αυτό συμβαίνει και σε αλλα είδη ψαριών όχι μονο στα aφρικανικα έτσι θα με ενδιέφερε να ακούσω απόψεις από όλους. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Aulonacara στην ουσία απάντησες μόνος σου.Οι σωστές συνθήκες είναι που κάνουν τις Κιχλίδες σου να δείξουν τα χρώματα τους. Οι παράμετροι του νερού, οι ποιοτικές τροφές καθώς και η σωστή ιχθυοφόρτιση. Τα έντονα χρώματα βέβαια είναι και ένδειξη κυριαρχίας, οπότε είναι φυσιολογικό για παράδειγμα να δούμε λιγότερο έντονο χρώμα σε ένα μη κυρίαρχο αρσενικό .

:thaman:

Έγινε επεξεργασία - karydas
Link to comment
Share on other sites

Ο φωτισμός τι ρολο παίζει και ποιος είναι ο κατάλληλος για πιο έντονα χρώματα;

Οι αφρικνικές κιχλίδες δεν έχουν απαιτήσεις σε φωτισμό!

Πολλες φορές δεν παίζει τόσο ρόλο ο κατάλληλος φωτισμός όσο η "γωνία" με την οποία κοιτάζουμε ενα ψάρι στο ενυδρείο.....δεν ξέρω αν κατάλαβες τι εννοώ..... :thaman:

Νομίζω οτι τα πιο έντονα χρώματα οφείλονται καθαρά σε θέμα διατροφής και κυριαρχίας ενός ψαριού παρά στον φωτισμό.........όπως και όλα όσα, πολύ σωστά, ανέφαιρε ο karydas :thaman:

Ο ρόλος του φωτισμού σε ενα ενυδρείο παίζει τον ρόλο του ήλιου στη φύση......και μην ξεχνάς οτι χωρίς τον ήλιο δεν θα υπήρχε ζωή!

Κάποιοι χομπίστες εχουν τοποθετήσει λάμπες στα ενυδρεία τους που η ένταση του φωτός ανεβαίνει σιγά σιγά, έτσι ώστε να προσομοιώσουν την ανατολή του ηλίου και να μην στρεσαρηστούν τα ψάρια απο το απότομο άναμα.....

Μια προσωπική παρατήρηση είναι οτι σε κάποια ψαράκια εχω δεί τα καλύτερα τους χρώματα....οταν τα φώτα του ενυδρείου μου ηταν κλειστά.... :thaman:

Link to comment
Share on other sites

Θελω να προσθέσω κάτι για τον φωτισμό σε αυτά που αναφέρει πιο πάνω ο συνάδελφος prince.

Τα αφρικανικά ενυδρεία δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά τον φωτισμό.Για τον λόγο αυτό

χρησιμοποιούμε συνήθως λάμπες σε kelvin απο 4700 - 6000 περίπου.

Θα δώσω ενα παράδειγμα ,εγώ χρησιμοποιώ μια daylght 6000k και μία plant 4900 k.

Αυτός ο συνδυασμός βοηθά κατά την γνώμη μου τον τονισμό των χρωμάτων των ψαριών.

Η χρήση άλλων λαμπτήρων με ψηλά kelvin για παράδειγμα 10000 + σε συνδυασμό ΜΕ ανοικτόχρωμη άμμος δυστυχώς δεν βοηθά καθόλου στην ανάδειξη των χρωμάτων.

Παραθέτω κάποια λινκς λαμπτήρων που θα μας βοηθήσουν να φωτίσουμε σωστά τα ενυδρεία.

Για παράδειγμα χρησιμοποιώ λινκς από την sera

http://www.sera.de/index.php?id=388&L=14

http://www.sera.de/index.php?id=389&L=14

http://www.sera.de/index.php?id=390&L=14

Υπάρχουν βέβαια και άλλες εταιρείες με παρόμοια προιόντα.

:thaman:

Link to comment
Share on other sites

Ένα από τα labido που είχα πού και πού το κάτω μέρος του κεφαλιού του ψιλομαύριζε, φαινόταν σαν ...αξύριστο! Με τον καιρό το μαύρο γινόταν όλο και πιο έντονο και αυτό συνέβαινε όταν το κυνηγούσε ένα άλλο αρσενικό. Κάποια στιγμή η μαυρίλα έγινε σχεδόν μόνιμη. Αργότερα το ψάρι ψόφησε. Εκτιμώ ότι είχε σχέση με το στρες.

Είχα επίσης μία τριάδα pseudo. Δυσκολευόμενος να διακρίνω φύλο τα πήρα και μου βγήκαν και τα τρια αρσενικά. Όποτε το κυρίαρχο άρχιζε τις αψιμαχίες γινόταν σιελ, σχεδόν άσπρο. Μετά ξαναέπερνε το μπλε. Είναι ο αρχηγός τώρα στο ενυδρείο και είναι μόνιμα σιελ. Αντικατέστησα αργότερα τα δύο με θυληκά και βρήκα την ησυχία μου. Βέβαια τώρα γεννάνε κάθε τόσο, οπότε μόλις μεγαλώσουν πολύ τα μικρά θα αρχίσω να δίνω ψάρια, γιατί έχω ξεπεράσει τον επιτρεπτό αριθμό και είναι κρίμα να έχω πάλι ...χρωματικές αλλαγές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...