Jump to content

Ενυδρειο , μ'αρεσει , θα ηθελα ....


Θελω ενυδρειο ... αλλα ... ?  

30 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ποιος πιστευετε οτι ειναι ο κυριοτερος λογος που μπορει να αποτρεψει καποιον που θελει να ασχοληθει με το χομπυ ?

Υ.Γ. Αν σκεφτεστε καποιους αλλους λογους καντε μου πμ να το κανω edit .

Y.Γ.2 Καλο ειναι να πειτε και δυο λογια για τη γνωμη σας ...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Αντώνη ψηφίζω

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ , πιστευω οτι υπαρχει ελλειπης ενημερωση

Στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η 3 επιλογή. Πιστεύουν λόγω ελλειπής ενημέρωσης φυσικά ότι θέλει να χεις πολύ χρόνο.

Οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα τι πάει να πεί Κύκλος του Αζώτου.

Αν τους μιλήσεις δε για πεχα, κεχα τζεχα και 40 παλικάρια απο την λιβαδειά σε κοιτάνε με ανοιχτό το στόμα.

Άσε που ορισμένα καταστήματα δε κάθονται να εξηγήσουν στο κάθε πελάτης τους όπως οφείλουν τι πάει να πεί ενυδρείο και πως διατηρείται.

Αυτα τα ολίγα.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω Βαγγελη με αυτα που λες αλλα πιστευω οτι πλεον υπαρχει αφθονη ενημερωση τουλαχιστον για αυτα τα οποια αναφερεις .... Ειναι πραγματικοτητα οτι τα πραματα ειναι πιο ευκολα στις μερες μας και η πληροφορια μεγαλητερη και ευκολοτερη .... Θα ψηφισω και γω με τη σειρα μου και θα ψηφισω το κοστος ... Κατα τη γνωμη μου αυτος ειναι ο κυριοτερος λογος ....

Link to comment
Share on other sites

α συμφωνησω και εγω με τον φιλο Dartman το κοστος ειναι πολυ απροτεπτικος παραγοντας βαλτε μονο την αγορα εξοπλισμου και θα δειτε τα νουμερα πως ανεβαινουν.

Link to comment
Share on other sites

Eγω συμφωνω με τον dartman και ψηφίζω το υψηλο κοστος γιατι τα αλλα νομιζω οτι αν τον εδιαφερει καποιον

μπορει να τα μαθει ευκολα και με διαφορους τροπους! :)

Link to comment
Share on other sites

Επειδη ενα μεγαλο μερος αυτων που θα ηθελαν ενυδρειο δεν εχουν απαραιτητα προσβαση στο Internet ή σε καποιους αλλους χομπιστες πιστευω οτι το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η ελλειψη Πληροφοριας/Ενημερωσης... Αυτο δεν περιλαμβανει μονο οδηγιες για συντηρηση, φροντιδα κτλ αλλα και συμβουλες για να μην πετανε αδικα λεφτα, για πιο οικονομικες λυσεις κτλ κτλ

Αν ολοι ειχαν δυνατοτητα να ενημερωθουν σωστα και υπευθηνα πιστευω οτι θα μπορουσαν να φτιαξουν ενα ενυδρειο στα μετρα τους...

Link to comment
Share on other sites

Εγω παλι πιστευω οτι αμα θελει καποιος να ενημερωθει για το χομπι που θελει να ακολουθησει θα την βρει την ακρη μπορει πολυ πιο δυσκολα στην Ελλαδα αλλα θα την βρει την ακρη το μεγαλο θεμα που ακακρδιωνει τον πολυ κοσμο και τον διωχνει απο το χομπι πιστευω οτι φταιει το αυξημενο κοστος του καθως και πολυ πολυ ανηδεοι πωλητες.Δυστυχως ολοι μας λιγο ή πολυ ξεκινησαμε το χομπι γιατι μας αρεσε αλλα δεν ειχαμε καμια μα καμια πληροφορια πριν το ξεκινησουμε το χομπι(κακως βεβαια) κατα την διαρκεια που διατηρουσαμε ενυδρειο και το μικροβιο μας ετρωγε τοτε αρχισαμε και ενημερωνομαστε και το ψαχναμε ολο και πιο πολυ.Αν ο πωλητης δεν μου πει τιποτα στην αρχη και μου πει το συνηθες βαλε αυτο και αυτο και βαλε τα ψαρια κατευθειαν τοτε θα εχω αμμεσο θανατο των ψαριων θα απογοητευω και θα τα παρατησω.Στην δικια μου περιπτωση ετσι εγινε πριν 10 χρονια οταν ημουν 14 ο πωλητης με συμβουλεψε ετσι και ειχα συνεχομενες απωλειες σαπισμα φυτων και μου απαγορευαν ουτε να το διανοηθω ελεγαν τοτε να αγορασω και να διατηρησω δισκους, ωσπου το σταματησα το χομπι.Μεχρι που καμια στιγμη βερθηκε στο δρομο μου ενας φιλος που ειχε γνωση και ηξερε εναν σωστο επαγγλεματια που οσους γνωριζα τον ελεγαν υπερβολικο και με καθοδηγησε με τα απολυτως απαραιτητα και ετσι χαρηκα για λιγο καιρο το ενυδρειο μου και εχοντας το στο σπιτι και βλεποντας το συνεχεια και παρακολουθωντας το εμπαινα στο τρυπακι να το ψαξω και να δω πως μπορω να κανω το ενυδρειο πιο ομορφο και τα ψαρακια μου πιο ευτυχισμενα.

Ελπιζω να μην σας κουρασα και να σας εδωσα να καταλαβετε τι εννοω.δηλ υψηλο κοστος και κακη συμπεριφορα πωλητων"ελλειψη γνωσεων αδιαφορια για τα ψαρια πειτε το εσεις οπως θελετε" (ευτυχως μειωνονται αυτοι οι κακοι πωλητες)

Link to comment
Share on other sites

Λογο της ελλειματικης ενημερωσης απο τα pet shop, ο κοσμος πιστευει οτι τα ψαρια πεθαινουν!

Οπότε καλύτερα να μην πάρεις ενυδρειο, αφου θα εισαι συνεχεια στην αναζητηση να αγοραζεις ψαρια για να αντικαθιστεις αυτα που ψωφανε!

Κατάλοιπα απο τις γυάλες και τα χρυσόψαρα.

Link to comment
Share on other sites

Για μενα βασικος ανασταλτικος παραγοντας ειναι το υψηλο κοστος.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω σε ένα συνδυασμό του κόστους και της ελλιπής ενημερώσεις.

Θα σας πω ένα παράδειγμα που έγινε σε έναν που γνωρίζώ.

Πάει λιπών ο γνωστός μου σε ένα πετ σοπ και παίρνει ένα 100λιτρο ενυδρείο. Και επειδή η καρδινάλιοι είναι όμορφα ψάρια παίρνει 25 κομμάτια κα παίρνει 2 κλόουν για αρχή. Λίγοι μαγαζάτορες θα αρνηθούν να πουλήσουν 25 καρδινάλιους και δύο κλόουν σε ένα αρχάριο. Παρόλο αυτά ο μαγαζάτορας για να πουλήσει εμπόρευμα του λέει πάρε μια τροφή βασική, πάρε και μια για το χρώμα, πάρε και φυτά, πάρε και λίπασμα σε υγρή μορφή, πάρε και ταμπλέτες, πάρε και κανένα φάρμακο να έχεις για κάθε ενδεχόμενο, πάρε και αντί στρες, πάρε και για το χλώριο, πάρε και καμία ρίζα. Δεν θυμάμαι πόσα πλήρωσε αλλά πιστεύω μπορείτε να φανταστείτε. Τον άνθρωπο τον έπιασε κρύος ιδρώτας μου είπε μετά. Εγώ πήγα να πάρω ψάριά και άνοιξα χημείο. Του δίνει και κάποια ενήμεροδιαφημιστικά φυλλάδια και τον πιάνει των άνθρωπο κόλπος. Χωρίς σωστό στρώσιμο βάζει λιπών ψάρια και φυτά και του ψοφάνε όλα.

Πιστεύετε ότι όλοι έχουν την οικονομική ευχέρεια να δώσουν από την αρχή τόσα χρήματα. Αφού έχασαν και την εμπιστοσύνη στον μαγαζάτορα. Για τον αρχάριο ο μαγαζάτορας είναι η μόνη πηγή πληροφόρησης. Το γεγονός ότι κάποιος έχασε τα ψάρια του διαδίδεται και ένας που θα ήθελε να πάρει ενυδρείο το ξανασκέφτεται δυο φορές και φοβούμενος μην πάθη τα ίδια δεν παίρνει τελικά. Τα βιβλία πολλές φορές και αν δεν είναι και καλογραμμένα δεν γίνονται κατανοητά από τους πρωτάρηδες. Άλλο να διαβάζεις ένα βιβλίο και άλλο να σου τα λένε άμεσα. Γίνονται πιο κατανοητά. Εξάλλου για αυτό υπάρχουν και τα φόρουμ έχει διαφορετική επίδραση ο άμεσος και προσωπικός λόγος από το διάβασμα ενός βιβλίου. Για αυτό και στα σχολεία δεν μας δίνουν ένα βιβλίο και μας λένε πάρε διάβασε και έλα πες το μάθημά αλλά επεξηγούν το βιβλίο. Πιστεύω σε γενικές γραμμές η επαγγελματίες του χώρου δεν αγαπάνε το χόμπι αυτό αλλά το κέρδος. Έτσι λιπών αποτρέπουν με τον τρόπο τους πολλούς μελλοντικούς χομπίστες.

Έγινε επεξεργασία - Χρήστος
Link to comment
Share on other sites

Αυτα που λετε ολοι ειναι πολυ σωστα και κατανοητα . :bowdown: Ισως ομως ταιριαζουνε σε μια ψηφοφορια που θα ρωτουσε τι ειναι αυτο που κανει πολλους αρχαριους χομπιστες να εγκαταλειψουν το χομπυ του ενυδρειου :lol: . Σκεφτητε ενα τυπο ο οποιος εχει παει διακοπες σε ενα ξενοδοχειο και βλεπει ενα καταπληκτικο ενυδρειο . Τοτε του καρφωνετε η ιδεα οτι θελει και αυτος να αποκτησει ενα . ΤΙ μπορει να ειναι αυτο που με τη πρωτη σκεψη θα τον αποτρεψει ? Πιστευει οτι ειναι κατι ακριβο ? Νοιωθει οτι δε θα χει/βρει την απαραιτητη πληροφορηση για να τα καταφερει ? Πιστευει οτι θα αφιερωνει πολυ χρονο για τη συντηρηση του ή τελος οτι υπαρχει κινδυνος σπασιματος κλπ .... ?

Link to comment
Share on other sites

Το κόστος και εγώ.

Αν θες να ενημερωθείς,τρόπο βρίσκεις.

Αν δεν έχεις χρόνο και από δαύτον βρίσκεις.

Αν δεν έχεις χρήματα,δεν έχεις χρήματα! :lol:

Edit: Αυτό για τον φόβο μου φαίνεται κουλό!

Μπρος στα κάλλη τ'ειν'ο φόβος;! :bowdown:

Έγινε επεξεργασία - nikoskon
Link to comment
Share on other sites

Εγω ψηφισα ΦΟΒΟΣ , πιστευω οτι υπαρχει αυξημενος κινδυνος ατυχηματος.

Θελω και αλλο ενα ενυδρειο (μεγαλο!), αλλα δεν θα αντεξει το πατομα... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Φιλε dartman αυτα που εγραψε ο Χρηστος και εγω παιζουν ενα ρολο.Σκεψου οτι εγω παλια εβλεπα ενα ενυδρειο π.χ οπως ειπες σε ενα ξενοδοχειο και το θαυμαζα και λεω θελω και εγω ενα.Αλλα οταν πηγα να πραγματοποιησω το ονειρο μου εκτος βεβαια απο το βασικο το οικονομικο που δεν χρειαζεται να το συζηταμε(εννοειται) μου λενε φιλοι οτι πηραν και αυτοι και ψοφησαν τα ψαρακια τους την πρωτη μερα αντε πρωτη εβδομαδα και μου λενε τι να το κανεις ωραιο ειναι αλλα να σου ψοφανε τα ψαρια καθε βδομαδα και να παιρνεις αλλα.Και ρωτας και τον υπευθυνο και του ξενοδοχειου και σου λεει οτι ερχεται ειδικος συντηρητης και οτι ειναι ολοκληρη επιστημη με λιγα λογια σε διωχνει απο το χομπι σκεφτητε οχι μακρια αλλα πριν 5 με 6 χρονια τι επικρατουσε και ποιος μαγαζατορας ειχε γνωσεις περι θαλλασινου νερου και ειχε την θεληση να σε καθοδηγησει.

Link to comment
Share on other sites

Edit: Αυτό για τον φόβο μου φαίνεται κουλό!

Μπρος στα κάλλη τ'ειν'ο φόβος;! :lol:

Αν πεφτει ενα μεγαλο ενυδρειο, μπορει να περασει και 2 οροφους. :bowdown::bowdown::)

Link to comment
Share on other sites

:lol: στο υπογειο θα σταματησει Ναταλια....
Link to comment
Share on other sites

Το ποιό κουφό που άκουσα είναι λέει κακό feng sui!!!!! Δεν πρέπει να έχεις στάσιμα νερά γιατί είναι γρουσουζιά!! :bowdown::)B)

Λες γι'αυτό να μην κέρδισα το πρωτοχρονιάτικο λαχείο????? :lol::bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Εντελώς το αντίθετο λέει το feng sui φίλε μου για τα ενυδρεία και τα ψάρια. Τα προτείνει μάλιστα και σε συγκεκριμένες θέσεις ανάλογα με το χώρο, για καλύτερη ροή της ενέργειας και καλοτυχία. Το ενυδρείο δεν έχει στάσιμα νερά, αλλά νερό με συνεχή ροή, λόγω των κυκλοφορητών.

Στο θέμα μας τώρα, εκτιμώ ότι ο κυριότερος ανασταλτικός παράγοντας για τους υποψήφιους νέους στο χόμπι, είναι ουσιαστικά η κακή και ελλιπής πληροφόρηση. Σε αυτήν και μόνο κατά την άποψή μου οφείλεται:

- και ο φόβος για το ότι θα πλημμυρίσει το σπίτι από σπάσιμο του ενυδρείου ή σεισμό...

- και το ότι το χόμπι είναι ακριβό...

- και το ότι θα κολλήσουν αρρώστιες από τα ψάρια...

- και το ότι θα τους πεθάνουν τα ψάρια...

- και ότι θα πρέπει να αφιερώσουν όλη την υπόλοιπη ζωή τους στη φροντίδα του ενυδρείου...

Για όλες τις τσέπες υπάρχει το κατάλληλο ενυδρείο.

Για όλους υπάρχουν τα κατάλληλα ψάρια και φυτά.

Αν δεν μπορείς για διάφορους λόγους να έχεις ένα μεγάλο ακριβό θαλασσινό, μπορείς να έχεις ένα μικρό με ένα Μονομάχο πάνω στο γραφείο σου ή δίπλα στο κομοδίνο σου.

Κάποτε θα γίνει η απομυθοποίηση του χόμπι - τουλάχιστον για τα επίπεδα που αναφέρω - και τότε θα δούμε θεαματική αύξηση των... στάσιμων νερών!

Παρατηρώ τον τελευταίο καιρό μικρή αύξηση του κόσμου που προσεγγίζει το χόμπι και πιστεύω ότι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο internet. Περισσότερος κόσμος ανακαλύπτει το διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να έρχεται πιο κοντά στη γνώση που υπάρχει σε αυτό και έτσι μαθαίνει (πχ διαβάζοντας εδώ ή σε άλλα fora) ότι δεν είναι τελικά τόσο δύσκολο ή απρόσιτο και γι' αυτόν να αποκτήσει ένα ενυδρείο.

Πιστεύω ότι θα ανοίγει σιγά-σιγά το εύρος του χόμπι και αυτό θα οφείλεται κυρίως στην με οποιοδήποτε τρόπο περισσότερη ενημέρωση γύρω από αυτό => άλλος ένας καλός λόγος να προσπαθούμε όλο και περισσότερο για τη σωστή μετάδοση της όποιας σχετικής πληροφορίας... :lol:

Έγινε επεξεργασία - filoxenos
Link to comment
Share on other sites

Το χόμπυ όταν παραμένει στα πλαίσια του ερασιτέχνη είναι πάμφτηνο.

Εσείς παληκάρια μου είστε το κάτι άλλο. Μόνο να αγοράσω τα υγρά τεστ θέλω 150€. Θα πρέπει να ξεχωρίσοετε βιοτοπικούς και κοινωνικούς. Στο φορουμ έχω μάθει πάρα πολλά. Με έχουν καταστρέψει άσχετοι επαγγελματίες, αλλά παρό όλα αυτα με προσοχή και διάβασμα βρίσκεις την άκρη. Σαν όλα τα άλλα χόμπι

Και σου μένει η γυάλα. χαχα

Link to comment
Share on other sites

Το κόστος και εγώ.

Αν θες να ενημερωθείς,τρόπο βρίσκεις.

Αν δεν έχεις χρόνο και από δαύτον βρίσκεις.

Αν δεν έχεις χρήματα,δεν έχεις χρήματα! :bowdown:

:lol:

..αυτό το ποστ με προβλημάτισε λίγο..όλοι οι λόγοι είναι ενδεικτικοί αποτροπής ενασχόλησης με το χόμπι και υπαρκτοί..και όλοι ισχύουν κατά περίπτωση μεμονωμένα αλλά συντρέχουν και όλοι μαζί..

αλλά επειδή πρέπει να επιλέξω μόνο έναν θα πω την κακή και ελλιπή πληροφόρηση..

κακή και ελλιπής πληροφόρηση ως προς το κόστος του ενυδρείου και των παρελκομένων (πράγματι υπάρχουν ενυδρεία για όλα τα βαλάντια), ως προς την συντήρηση του ενυδρείου,ως προς την προφύλαξη, ως προς το χρόνο που απαιτείται, ως προς την "σχέση" με το νερό και τα ζωντανά του..ακόμη και αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω περί γρουσουζιάς ( συσχετισμος με κάτι προκατειλημμένους ονειροκρίτες που θέλουν το ψάρι σε όνειρο ως κακό οιωνό) ισχύει!!

άκουσον άκουσον!

αλλά τελικά ακόμη και αυτή η ελλιπής πληροφόρηση είναι θέμα προτεραιοτήτων και κινήτρων..

όταν καποιος αποφασίσει ότι πραγματικά του αρέσει το χόμπι και θέλει για τα καλά να ασχοληθεί, θα ψάξει..θα μάθει..θα ρωτήσει..θα αξιοποιήσει προσφορές..

είναι αυτή η λεπτή γραμμή που χωρίζει την σκέψη/την ιδέα, που μπορεί να υποβόσκει χρόνια, από την εφαρμογή της σε πράξη...και αυτό λόγο κακής πληροφόρησης και ιεράρχησης προτεραιοτήτων..

και αυτό γιατί το δικό μας χόμπι είναι ιδιαίτερο και μοναδικό..δεν είναι ένα κατοικίδιο που το έχω κοντά μου για συντροφιά..δεν είναι παγοπέδιλα που τα αγοράζω για να κάνω σκι..δεν είναι ένα ωραίο βιβλίο που το διαβάζω..ακόμη κι αν προσφέρει απόλαυση όσο όλα αυτά μαζί και ακόμη παραπάνω..

είναι ένας ολόκληρος κόσμος που πρέπει να γίνει κτήμα του καθενός και οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν αυτό..άλλους τους αφήνει αδιάφορους, άλλους τους κεντρίζει το ενδιαφέρον αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμοι(προσωπικά πιστεύω ότι απαιτείται πνευματική ωριμότητα), άλλους τους φοβίζει..και άλλους τους τραβάει κοντά του..

αυτά! :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι εχουν δοθει εξαιρετικες απαντησεις ... :lol:

Μια παρατηρηση μονο ... φιλε nikoskon το πιστευεις οτι οι 8 στους 10 που εχουν δει το ενυδρειο σπιτι μου περα απο τα τυπικα ωραιο κλπ το επομενο πραγμα που μου λενε ειναι καλα και αν σπασει τι θα γινει ? δεν υπαρχει κινδυνος να πλημμυρήσετε κλπ ... ? Ειναι απο τις πρωτες σκεψεις που τους περναει απο το μυαλο ... Οποτε θεωρω οτι και ο παραγοντας φοβος δεν ειναι "κουλος" .

Έγινε επεξεργασία - dartman
Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα υπαρχουν ολοι αυτοι οι παραγοντες οπως αν σπασει ,γρουσουζια (το ειχα ακουσει οταν πρωτοπηρα ενυδρειο) αλλα αυτο ειναι μια ιδεα και μπορει καποιος να το ξεπερασει αν το θελει)Το θεμα κοστους ομως (δεν μιλαμε για γυαλες των 20 λιτρων)για ενυδρεια μεσαιου μεγεθους π.χ.200 λιτρων με ολον τον εξοπλισμο ειναι πολυ το χρημα για εναν μεσο ανθρωπο.

Link to comment
Share on other sites

Μια παρατηρηση μονο ... φιλε nikoskon το πιστευεις οτι οι 8 στους 10 που εχουν δει το ενυδρειο σπιτι μου περα απο τα τυπικα ωραιο κλπ το επομενο πραγμα που μου λενε ειναι καλα και αν σπασει τι θα γινει ? δεν υπαρχει κινδυνος να πλημμυρήσετε κλπ ... ? Ειναι απο τις πρωτες σκεψεις που τους περναει απο το μυαλο ... Οποτε θεωρω οτι και ο παραγοντας φοβος δεν ειναι "κουλος".

Είναι η προσωπική μου άποψη και παραμένει.

Το μόνο πράγμα που δεν σκέφτομαι είναι τί θα γίνει αν πέσει/σπάσει το ενυδρείο.

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν φροντίζω για να μην γίνει.

Είτε με γερές κατασκεύες βάσεων,"δεσίματα" τζαμιών κτλπ...

Απλά είναι σαν να θέλω να αγοράσω μια μηχανή/αυτοκίνητο και να μην

την αγοράζω επειδή σκέφτομαι πως μπορεί να πέσω/τρακάρω όταν την/το οδηγώ.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός αν όχι αποδεκτός... :lol:

Έγινε επεξεργασία - nikoskon
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...