Jump to content

Recommended Posts

Για σας φίλοι μου και άσπονδοι εχθροί.

 

Έχουν κυλίσει στο ΑΖ κοντά 9 χρόνια επίσημα, ανεπίσημα είμαι μαζί από της πρώτες μέρες του ΑΖ αλλά δεν είχα γίνει μέλος γιατί τότε η περιοχή μου δεν είχε ίντερνετ και έμπαινα μόνο από καφέ.

 

Στην αρχή τα πράγματα ήταν απλά και συνάμα τρικυμιώδες, ο κόσμος ήθελε να μάθει και μαζί τους μαθαίναμε και εμείς, το χόμπι πίρε την ανηφόρα και υπήρχε μια σχετική άνθηση πολλά υποσχόμενη, (όχι μόνο στο ΑΖ, αλλά και στα άλλα ελληνικά φόρουμ).

 

Τα χρόνια πέρασαν και η άνθηση δεν ήταν αυτή που προσωπικά θα ήθελα και προσδοκούσα. Πολλοί αρχάριοι πέρασαν και χάθηκαν και αναρωτιέμαι στα τόσα χρόνια δεν απέκτησαν καμιά εμπειρία ώστε να την μοιραστούν, ή συνέβη κάτι άλλο;

 

Πέρα από της εντάσεις και τα ψιλοφαγόματα κατά καιρούς που συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες έπαψα να είμαι ενεργός όχι γιατί δεν με ενδιαφέρει άλλο το χόμπι ούτε ότι πείσμωσα με κάποιον από το φόρουμ και δεν γράφω.

Απλά ‘’απελπίστηκα’’ από την ποιότητα των ενυδρείων, από της γνώσεις των μέλλων από την απροθυμία για νέες γνώσης και εμβάθυνση του χόμπι. Ήλπιζα πως σαν λαός όπως παλιά έτσι και τώρα θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε από την μιζέρια και την έτυμη γνώση που προέρχεται από τα ξένα φόρουμ. Ήλπιζα πως θα μπορούσαμε να εξάγουμε γνώσεις και όχι μόνο να εισάγουμε, ήλπιζα ότι θα φτάναμε το χόμπι στην Ελλάδα σε υψηλά επίπεδα.

 

Αν εξαιρέσουμε όμως της λίγες περιπτώσεις το χόμπι στην Ελλάδα κόλλησε στην μετριότητα και δυστυχώς επαναπαύτηκε εκεί και δεν το κουνάει.

 

Προσκοπικά το χόμπι εγώ το χωρίζω σε δυο κατηγορίες

Πρώτη κατηγορία είναι μαθαίνω τα απαραίτητα θαυμάζω το ενυδρείο μου και δεν εξελίσσομαι άλλο, και όταν μου δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα τότε βλέπουμε.

 

Η δεύτερη κατηγορία είναι η συνεχείς και αδιάκοπη συσσώρευση γνώσεων πάνω στο χόμπι και η προληπτική γνώση διαφόρων προβλημάτων προτού τα αντιμετωπίσω.

 

Και η δυο κατηγορίες είναι απλωμένες σε όλο τον κόσμο, η διαφορά όμως είναι ότι η πρώτη κατηγορία στην Ελλάδα είναι και η συντριπτική κατηγορία, ενώ στα άλλα κράτη δεν είναι έτσι. Όποιος παρακολουθεί ξένα μεγάλα φόρουμ θα δει την ποιότητα των θεμάτων και της γνώσεις και είμαι σίγουρος ότι θα με δώσει δίκαιο.

 

Πολλά δύσκολα θέματα έχουν σαν αναφορά τα ξένα φόρουμ, πολλά βίντεο από κατασκευές ως πληροφορίες προέρχονται από ξένους, πολλές φορές κάνουμε αναφορές σε ξένους γκουρού και σχεδόν καθόλου σε Έλληνες. Για αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι πολύ καταφεύγουν σε ξένα φόρουμ αν θέλουν να μάθουν κάτι το εξειδικευμένο γιατί απλά στα ελληνικά ή δεν υπάρχει η πληροφορία η την σνομπάρουν.

Όχι δεν είμαι ρατσιστής ούτε σνομπάρω την ξενόφερτη γνώση απλά με στενάχωρή γιατί και εμείς σαν Έλληνες δεν δημιουργούμε γνώση, γιατί επαναπαυόμαστε στην μετριότητα και γιατί δεν ξεκολλάμε επιτέλους.

 

Μπορεί να περνάμε κρίση οικονομική αλλά μάλλον η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και ποιο εκτεταμένη. Είμαστε τόσο μέτριοι και ασυνεννόητοι που ούτε ένα σύλλογο δεν μπορούμε να στήσουμε και όταν κάποτε υπήρχε απλά υπήρχε με πολύ μικρή προσφορά στο χόμπι.

 

Η μετριότητα αυτή που έχουμε και η αδιαφορία προς της γνώσεις φαίνεται και από της απαντήσεις στα φόρουμ. Κατά καιρούς εδώ και χρόνια τώρα άνοιγαν διάφορα θέματα που θα μπορούσαν να εκτινάξουν της γνώσεις μας πάνω στο χόμπι και η μοίρα τους ήταν να χαθούν στο πέρασμα του χρόνου και λίγοι πλέον θυμούνται αυτά τα θέματα.

Αν βγάλω αγγελία ότι δωρίζω 1000 καρδινάλιους μέσα σε λίγες μέρες θα γεμίσει το θέμα με ποστ.

Αν ανοίξω ένα θέμα που μπορεί να μας απογειώσει σε γνώσεις θα μείνει στείρο και θα γραφτούν 4-5 ποστ.

 

Αυτή είμαστε.

 

Ακόμη ασχολούμαστε με την αμμωνία και με χαζά στρωσίματα ενώ έχει προχωρήσει τόσο πολύ το χόμπι εμείς εκεί κολλημένοι στα παλιά και τα υποστηρίζουμε με πάθος.

Στήνουμε ενυδρεία (ιδιαίτερα φυτεμένα) που έχουν τα μαύρα τους χάλια, αυτό δεν είναι κακό, όμως το κακό είναι ότι πολύ τα επικροτούν αυτά τα ενυδρεία χαρακτηρίζοντας τα όμορφα κτλ. Δεν ξέρω αν το κάνουν από ευγένεια ή από ασχετοσύνη. Και αν κάποιος κάνει ουσιαστική κριτική τότε πολύ λίγοι θα την δεχθούν θετικά και θα βελτιωθούν.

Θα μπορούσα να γίνω ποιο αναλυτικός αλλά νομίζω πως καταλάβατε τη θέλω να πω.

 

Εγώ λοιπόν σαν Χρήστος αν θέλω να βρίσκομαι στην αιχμή του δόρατος σε ότι αφορά το χόμπι πρέπει και επιβάλετε να κατατρέχω στα ξένα φόρουμ γιατί τα ελληνικά δεν με προσφέρουν τίποτα και όσες φορές προσπάθησα εγώ και αλλά αξιόλογα μέλη να προσφέρουμε  κάτι το ξεχωριστώ  έπεφτε η προσπάθεια στο κενό.

 

Ευχαριστώ που με διαβάσατε.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Λοιπον εγω συμφωνω με τα παραπανω καλως η κακως θελουμε και φτανουμε σε αυτα τα αποτελεσματα. Επισης ειναι κακο να δημιουργουνται κλικες και να υπαρχει τοσος κοσμος που διαβαζει και δεν μιλαει γιατι πεφτουμε να τον φαμε. Χωρις να επιτρεπεται ο διαλογος.

Επισης θελω να ξανα πω ενα θερμο ευχαριστω συγκεκριμενα σε σενα για την ασχολια και το ενδιαφερον που ειχες δωσει πριν 5 χρονια που μπηκα στο φορουμ και στο χωρο του φυτεμενου και οχι επειδη εγραψες.. κυριως με το υφος και τις απαντησεις που δινουν τροφη για σκεψη.ηθελα απλα να το αναφερω γιατι δε ξερω αν θα συνεχιζα στο δρομο του φυτεμενου ( ασχετα αν τα αποτελεσματα δεν ειναι τα επιθυμητα)

Γιαννης.

ΥΓ θα ημουν αδικος αν δε συμπληρωσω οτι και αλλοι με βοηθησαν η ειχαμε διαλογους μαζι απλα το θεμα το ανοιξες εσυ και το γραφω.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κλικες δεν υπαρχουν,με καποιον που σημερα συμφωνω,αυριο μπορει να διαφωνησω,αυτο δεν σημαινει οτι αλλαξα κλικα και πηγα στο απεναντι στρατοπεδο.

Καλως η κακος καποιοι εδω μεσα γνωριζονται και προσωπικα,ειτε απο τις συναντησεις,ειτε επειδη ειναι πολλα χρονια στο φορουμ και μπορει να εχουν δουλεψει μαζι για καποια πραγματα το φορουμ,αυτο δεν τους κανει κλικα ομως.

Κατι αλλο που βλεπω εγω,ειναι οτι ελαχιστοι ειναι αυτοι που θα διαβασουν,που θα ανατρεξουν στα παλια θεματα,οι περισσοτεροι θελουν μασιμενη τροφη και ευκολη απαντηση.

Καθησαμε και γραψαμε αρθρα για να κανουμε την ζωη ολων πιο ευκολη και το αποτελεσμα ειναι να μη τα διαβαζει κανεις,ακομα και αν καποιος ρωταει κατι και του βαζεις ενα λινκ για να διαβασει,το προσπερνα και ξαναρωταει.Δυστοιχως το χομπι αυτο θελει διαβασμα,δεν γινεται αλλιως.

Ακομα και για τα προφιλ των φυτων,που σπασαμε τα δαχτυλα μας και βγαλαμε τα ματια μας επι μηνες για να τα φτιαξουμε και ακομα καποιοι ρωτανε για ευκολα φυτα και ας ειναι καιρο στο φορουμ..ενω αν μπουν στην κατηγορια των προφιλ φυτων θα βρουν τα παντα..αλλα ετσι ειναι οι Ελληνες..τα θελουν ολα ετοιμα και στο πιατο.

Και πως να μην μενουμε πισω στο χομπι,οταν καποιοι χρησιμοποιουν μεθοδους του 80 και του 90..εδω το στρωσιμο το εχουμε κανει πειρινικη φυσικη..

Επισης οσον αφορα για τα ενυδρεια που λεει ο Χρηστος,συμφωνω απολυτα.

Οταν σε καποιον δεν πεις την αληθεια και δεν του επισημανεις τα λαθη του,θα μεινει στασιμος και δεν θα ψαχτει.

Στα 5 χρονια που ειμαι εδω μεσα,αυτα βλεπω και δυσκολα θα αλλαξουν..

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

"Ακόμη ασχολούμαστε με την αμμωνία και με χαζά στρωσίματα ενώ έχει προχωρήσει τόσο πολύ το χόμπι εμείς εκεί κολλημένοι στα παλιά και τα υποστηρίζουμε με πάθος."

Το αυτό ....
Και ακόμα ειδικότερα ... "εκεί κολλημένοι στα παλιά και τα υποστηρίζουμε με πάθος."

Πολλές φορές σε κατ' ιδίαν  συζητήσεις έχει έρθει η εξής απάντηση... "'όλοι αυτό κάνουν, πόσο λάθος μπορεί να είναι;"
Και αναρωτιέμαι... Το έκανες εσύ; Τι συμπεράσματα έβγαλες; Πώς προτείνεις κάτι που δεν έχεις ιδέα μόνο και μόνο επειδή το είδες κάπου....
 

Link to comment
Share on other sites

Για να εξελιχτει καποιος σεενα θεμα θα πρεπει να ακολουθηση καποιους κανονες,κανονες απλοι και πολυ πολυ επικοδομητικοι.Πρωτον ειναι το διαβασμα με οτι αυτο συνεπαγετε ακολουθουν ερωτησεις -αποριες.Εδω θα πρεπει αυτος που θα απαντηση να ειναι σιγουρος η τουλαχιστον να κατευθυνει η να προβληματισει τον ενδιαφερομενο ωστε να ψαχτει ισως και σε αλλο επιπεδο απο αυτο που νομιζε.Προχωροντας στο επιπεδο εξελιξεις των χομπιστων και γενικα του χομπι θα πρεπει να μοιραζετε ο χομπιστας τις στραβες που του ετυχαν,λαθη τα οποια εκανε.Εδω το αλμα ειναι το φυσιολογικα αλλα για καποιους ειναι τρομαχτικο.Για λογους διαφορους δεν μοιραζονται τις ζημιες αλλα μονο τις χαρες.Ετσι μενουμε στα μπραβο που ναι ειναι χρησιμα αλλα χωρις διαλογο ερωτησεις και φυσικα σοβαρες απαντησεις δεν παμε πουθενα το χομπι.Το εχω αναφερει και παλιοτερα και το ξαναλεω ρωτηστε ,διαβαστε,δειχτε,εξηγηστε.Ετσι εχεις σχεδον παντα τις λιγοτερες απολειες με την βοηθεια της τυχης φυσικα.Το να μην ξερεις δεν ειναι κακο το να ρωτας δεν ειναι κακο τον να μην θες να μαθεις ειναι χειριστο.Επισεις οταν καποιος πρωτεινει απαντα παροτρυνη τον συνχομπιστα στο πως θα αντιμετοπισει ενα θεμα δεν σημαινει οτι οτι φταιει αυτος αν δεν του βγει χωρις βεβαια να υπολογιζουμε εαν το εκανε σωστα ουτε οτι οτι τον υποχρεωνει να το κανει,επισεις αυτος που ρωτησε θα πρεπει να κρινει ποιος ειναι αυτος που του απαντα και φυσικα το εργο του στο θεμα του χομπι.Επισεις ενα αλλο που για μενα ειναι ασχημο και ενοχλητικο ειναι οτι καποιες συζητησεις γυρνανε στο προσωπικο που εδω.....(δεν θα το σχολιασω).Αυτα τα ολιγα και ευχομαι να αλλαξει αυτο και επισεις ευχομαι τα λιγα ενυδρεια που υπαρχουν να συνεχισουν να υπαρχουν για πολυ καιρο ακομα

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Οχι παλι συζητηση για αμμωνιες ρε μαγκες........ Πιαστε το νοημα του ποστ. Οχι παλι..... Ημαρτον!!!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για να εξελιχτει καποιος σεενα θεμα θα πρεπει να ακολουθηση καποιους κανονες,κανονες απλοι και πολυ πολυ επικοδομητικοι.Πρωτον ειναι το διαβασμα με οτι αυτο συνεπαγετε ακολουθουν ερωτησεις -αποριες.Εδω θα πρεπει αυτος που θα απαντηση να ειναι σιγουρος η τουλαχιστον να κατευθυνει η να προβληματισει τον ενδιαφερομενο ωστε να ψαχτει ισως και σε αλλο επιπεδο απο αυτο που νομιζε.Προχωροντας στο επιπεδο εξελιξεις των χομπιστων και γενικα του χομπι θα πρεπει να μοιραζετε ο χομπιστας τις στραβες που του ετυχαν,λαθη τα οποια εκανε.Εδω το αλμα ειναι το φυσιολογικα αλλα για καποιους ειναι τρομαχτικο.Για λογους διαφορους δεν μοιραζονται τις ζημιες αλλα μονο τις χαρες.Ετσι μενουμε στα μπραβο που ναι ειναι χρησιμα αλλα χωρις διαλογο ερωτησεις και φυσικα σοβαρες απαντησεις δεν παμε πουθενα το χομπι.Το εχω αναφερει και παλιοτερα και το ξαναλεω ρωτηστε ,διαβαστε,δειχτε,εξηγηστε.Ετσι εχεις σχεδον παντα τις λιγοτερες απολειες με την βοηθεια της τυχης φυσικα.Το να μην ξερεις δεν ειναι κακο το να ρωτας δεν ειναι κακο τον να μην θες να μαθεις ειναι χειριστο.Επισεις οταν καποιος πρωτεινει απαντα παροτρυνη τον συνχομπιστα στο πως θα αντιμετοπισει ενα θεμα δεν σημαινει οτι οτι φταιει αυτος αν δεν του βγει χωρις βεβαια να υπολογιζουμε εαν το εκανε σωστα ουτε οτι οτι τον υποχρεωνει να το κανει,επισεις αυτος που ρωτησε θα πρεπει να κρινει ποιος ειναι αυτος που του απαντα και φυσικα το εργο του στο θεμα του χομπι.Επισεις ενα αλλο που για μενα ειναι ασχημο και ενοχλητικο ειναι οτι καποιες συζητησεις γυρνανε στο προσωπικο που εδω.....(δεν θα το σχολιασω).Αυτα τα ολιγα και ευχομαι να αλλαξει αυτο και επισεις ευχομαι τα λιγα ενυδρεια που υπαρχουν να συνεχισουν να υπαρχουν για πολυ καιρο ακομα

 

@Νίκο, κλωνοποιήσου και γράφε πιο συχνά!

 

 

Συμφωνώ με το γενικό νόημα του αρχικού θέματος.

Επίσης συμφωνώ πως πολλά καλά θέματα έχουν χαθεί αλλά στο χέρι μας ειναι να τα διαβάσουμε!

Επίσης κάτι που δεν αναφέρθηκε ειναι η "κοιλιά" που αναγκαστηκά έκανε το χόμπι, λόγω της κατάστασης των τελευταίων χρόνων

Και ΟΧΙ δεν το παω το θέμα στα πολιτικά, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι απο εμάς διαλύσαμε ενυδρεία και κρατήσαμε ελάχιστα κι ορισμένοι κανένα

Αυτό πήγε το χόμπι πίσω

Χίλια συν στη διαφορά των ξένων φορα από τα ελληνικά. Χωρίς να σημαίνει πως στο εξωτερικό ειναι όλα άψογα

 

 

ΥΓ : Διαφωνώ αν επικεντρωθούμε πάλι στην αμμωνία!!!!

Νιώθω σαν να ειμαι σε μια συναξη χριστιανών και να λέω ότι ειμαι βουδιστής...

 

@Χρήστο, χίλια μπράβο για τις σκέψεις σου που τις μοιράστηκες μαζί μας

 

Η μοναδική μου ένταση στον λιγο καιρό που ειμαι μαζί σας, ειναι πως σε αρκετά θέματα τα μυαλά ειναι ανοιχτά και σε άλλα θέματα τα μυαλά ειναι κλειδωμένα (δεν αναφέρομαι σε ολους). Ισως να παιρνει και μενα η μπάλα....

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Να μιλήσω τώρα και να πάρει φωτιά το θέμα και να ξυπνήσουν τα αίματα ; ή να μη μιλήσω !!!

 

Link to comment
Share on other sites

μίλα ρε Σταμάτη και εσύ και μην φοβάσαι δεν παίρνει φωτιά το θέμα σκοπός μου δεν είναι να βάλω φωτιές αλλά να βρεθεί λίγο φως στο τούνελ ώστε να επανέρθει το κέφι και η όρεξη να ξαναγράψω, όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι πολλοί που χάθηκαν.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Κοντά στην 10ετια επίσημα και εγώ στο φόρουμ και έχω κάνει διαπιστώσεις, που στην πλειοψηφία τους συμβαδίζουν με τον Χρήστο.

Η οικονομική κρίση έκανε τεράστια ζημιά σίγουρα.Αμέτρητα ενυδρεία έκλεισαν ή μετατράπηκαν σε ενυδρεία χαμηλότερων απαιτήσεων. Και σίγουρα μας είναι εύκολο να βάλουμε ένα χεράκι σε ένα θέμα, να τσακωθούμε για το ph πάρα σε ένα θέμα να ψάξουμε βαθύτερα

Σίγουρα είναι και η κατάρα μας να σπάμε συνέχεια σε κομμάτια,η διαίρεση είναι ταυτόσημο της ύπαρξης μας.

Και όμως οι μέτριοι και λίγοι σε επίπεδο Έλληνες ήταν πάντα σε εκδηλώσεις παρόν. Το 2012 πχ πήγαμε μια παρέα από εδώ στο Duisburg,που ήταν και η καρδιά του φόρουμ, με μοντ και αντμιν.Σας διαβεβαιώ ότι από τόσο μακρυά δεν είχε πάει κανείς και μάλιστα οι Γερμανοί απορούσαν πως πήγαμε μόνο για την έκθεση δίσκων. Και αυτό έχει ξαναγίνει βέβαια.

Πόσοι αγαπούν πράγματι το φόρουμ; Πόσοι ήταν πχ παρόντες ακόμη και όταν στράβωσε ή θεωρούν ότι αδικηθηκαν;

Μας είναι εύκολο πραγματικά να δεχτούμε το διαφορετικό και να μεταφέρουμε την γνώση μας κυρίως από τα λάθη μας;Ποιος λέει ανοικτά τι ακριβώς κανει;

:)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

μίλα ρε Σταμάτη και εσύ και μην φοβάσαι δεν παίρνει φωτιά το θέμα σκοπός μου δεν είναι να βάλω φωτιές αλλά να βρεθεί λίγο φως στο τούνελ ώστε να επανέρθει το κέφι και η όρεξη να ξαναγράψω, όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι πολλοί που χάθηκαν.

 

Χρηστο ποιος σας τα πηρε αυτα?

 

Σιγουρα η καθημερινοτητα! Να αναφερεις τα ιδια και ιδια και να βλεπεις τον αλλο να μην τα ακολουθει.

Σε καποια θεματα, γραφει ο χ Χρηστος η Σταματης η Νινταλ ( τυχαια ονοματα ) που εχουν να γραψουν

καιρο και γινεται αναφορα απο το νεο μελος ( ποιος εισαι εσυ, που το ξερεις αυτο, εχεις παει?).

Τα θεματα που εχετε γραψει ολοι εσεις ( οι ποιο παλιοι ) και τα ξανα ποσταρουμε εμεις, νομιζεις οι περισσοτεροι 

τα διαβαζουν? 

Έγινε επεξεργασία - giorgosmarios
Link to comment
Share on other sites

Είναι λογικό όταν μπαίνει κάποιος νέος στο χόμπι να κάνει πάντοτε της στάνταρ ερωτήσεις και να παίρνει της στάνταρ απαντήσεις, αυτό δεν είναι κακό αν και θα μπορούσε να διάβαζε από μόνος του τα τόσα σχετικά άρθρα που υπάρχουν.

 

Το κακό είναι ότι σε κάποια φάση αυτοί οι άπειροι αποκτούν μια σχετική εμπειρία που παραμένει στάσιμη και δεν προτίθενται να την αυξήσουν, σε κάποια φάση και εγώ θέλω να συζητήσω θέματα ποιο περίπλοκα ώστε να ωφελήσω αλλά και να ωφεληθώ, και επειδή αυτό δεν συμβαίνει με έφυγε το κέφι στο να γράφω μόνο τα ίδια και τα ίδια χωρίς να μου δίνετε η δυνατότητα να συζητήσω και κάτι ποιο εξειδικευμένο.

 

Από την άλλη στεναχωριέμαι γιατί όπως και ο Δημήτρης ποιο πάνω κι εγώ και άλλοι πολύ επενδύσαμε πολύ χρόνο αλλά και χρήμα για να φτάσουμε που;;;;;

 

Στην μετριότητα!!!

 

Η κρίση που περνάμε είναι μια καλή δικαιολογία που επαναπαυόμαστε, αλλά η μάθηση δεν έχει να κάνει με την οικονομική κρίσει.

Όταν πρωτοήρθε ο Μπλεχερ στην Ελλάδα ήμουν άνεργος και τα παιδιά μου πήγαιναν φροντιστήριο, παρόλο αυτά μάζεψα από εδώ κι από εκεί χρήματα και ήρθα Αθήνα και με φιλοξένησαν τα παιδιά από την τσέπη τους.

 

Κι όταν είπαμε να αναβαθμίσουμε το χόμπι δια μέσου ζωντανών συζητήσεων φτιάξαμε το ΑΖΜΠ. Εκεί έπεσε από κάποια παιδιά πολύ δουλειά και κάποια λίγα άτομα στο τέλος πλήρωναν επί μήνες το νίκη, και αντί να το αγκαλιάσουμε όλο αυτό το προτζεκτ και να συνεισφέρουμε όλοι από κάτι ψίχουλα αντιθέτως το καταδικάσαμε.

 

Πόσες φορές κόντεψε να διαλυθεί το ΑΖ και εγώ και άλλα άτομα με προσωπικό κόστος τρέξαμε από την βόρια Ελλάδα στην Αθήνα για να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να μην διαλύσει το ΑΖ.

Πόσες ώρες μιλούσαμε στο σκυπε, στα κινητά για να κρατήσουμε αυτό το φόρουμ.

Πόσα δάκτυλα σπάσανε στα πληκτρολόγια στον να γραφούν άρθρα, προφίλ ψαριών και φυτών. Η κάθε λεπτομέρεια σε αυτό το φόρουμ έγινε από προσωπικό κόπο από τα ποιο μικρά εικονίδια μέχρι το αρχικό μπανερ.

 

Και όλα αυτά γιατί; Για να μείνουμε στην μετριότητα να μείνουμε στάσιμη στα ίδια και στα ίδια να μην εξελιχτούμε κοκ.

Αυτό ρε παιδιά δεν πονά;;;

 

Για αυτό κατά καιρούς μπαίνω και γράφω ότι γράφω και είμαι σίγουρος πως αρκετοί από εδώ αισθάνονται κάπως έτσι, και να είστε σίγουροι, δεν θέλουμε μπράβο και εύγε, ότι κάναμε το κάναμε από μόνη μας, αλλά θέλουμε να πάμε μπροστά, αυτό θα μας κάνει να νιώσουμε όμορφα και όχι τα αόριστα μπράβο που σήμερα τα διαβάσουμε αύριο τα ξεχνάμε.

Link to comment
Share on other sites

μίλα ρε Σταμάτη και εσύ και μην φοβάσαι δεν παίρνει φωτιά το θέμα σκοπός μου δεν είναι να βάλω φωτιές αλλά να βρεθεί λίγο φως στο τούνελ ώστε να επανέρθει το κέφι και η όρεξη να ξαναγράψω, όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι πολλοί που χάθηκαν.

 

Χρηστο,αν και δεν σε γνωριζω προσωπικα εχω διαβασει απειρα θεματα που εχεις γραψει στο παρελθον (και μαλιστα αρκετες φορες γιατι σε καθε επαναλληψη εβρισκα κατι που δεν ειχα καταλαβει με την πρωτη).Στεναχωριεμαι που εχει χαθει το κεφι σου,ομως νομιζω οτι ως ενα σημειο ευθυνεσαι και εσυ γι'αυτο,και ο λογος ειναι οτι θελω να γραφεις,τα διαβαζω και δεν με καλυπτει η διακαιολογια αυτη

 

Οπως ειπε και ο niknik πολλοι γραφουν μονο για παλαμακια και αυτο ειναι κακο,ΑΛΛΑ υπαρχουν και παρα πολλοι οι οποιοι μαθαινουν καθημερινα διαβαζοντας σιωπηλα και διατηροντας μια λακωνικη σταση...Αξιζει να γραφεις για αυτους!

 

Καθημερινα,σιωπηλα ξεσκονιζονται παλια θεματα του aquazone με μοναδικες πληροφοριες και βοηθουν κοσμο.

Βρειτε λοιπον την ορεξη σας και παλι οσοι εχετε να πειτε κατι ξεχωριστο και γραψτε το,για εσας,για το χομπι,για το φορουμ και για τους αναγνωστες που μενουν σιωπηλοι γιατι αρνουνται να συμμετεχουν και να αναλωθουν σε ανουσιες διαφωνιες οπως πχ για την αμμωνια.

 

Ελπιζω να μην με παρεξηγησεις που λεω οτι φταις και εσυ και να καταλαβεις τι εννοω. :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Χρηστο μου κι εγω θα σου ριξω λιγο αδικο σε αυτο το θεμα.

Τι ΑΖ αριθμει μερικες χιλιαδες μελη. Πολλοι απο αυτους ηταν ατομα που ηθελαν βοηθεια. Γραφτηκαν, βοηθηκαν και τελος.Δεν μπορεις απο αυτους λοιπον να περιμενεις να πανε το ΑΖ μπροστα.

Υπαρχουν ομως και οι αλλοι που το κανουν. Γι αυτους πρεπει να συνεχισεις κι εσυ κι ο καθενας αλλα και για τον εαυτο σου.

Θεωρω οτι κακως λες πως δεν παμε το χομπυ μπροστα παντως. Υπαρχουν ατομα αξιολογα που εχουν παει πολυ μπροστα. Και στις πατεντες και σε γνωσεις γενικες περι ενυδρειου.

Το οτι πολλοι επισκεπτονται ξενα φορουμ δεν μου λεει κατι. Και ποιος σου λεει πως ξενοι δεν επισκεπτονται το δικο μας;

Το να μην θελεις να γραψεις Χρηστο ειναι δικαιωμα σου. Το να λες ομως οτι δεν παμε μπροστα οταν εσυ ο ιδιος εχεις μεινει πισω ειναι λιγο αντιφατικο.

Φιλικα παντα.

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Φίλε STUM εγώ μιλώ για την πλειοψηφία και όχι για την μειοψηφία δεν τα ισοπέδωσα όλα απλά σαν πλειοψηφία δεν πάμε μπροστά και μπορώ να σου βρω παμπολα ποστ σε αυτό το φόρουμ που επιβεβαιώνουν την στασιμότητα, αλλά δεν θα κάτσω να ξεθάβω πρόσφατα θέματα, αντιθέτως θα το αποδείξω δια μέσω τον νέων ποστ που θα γραφτούν.

 

Προσωπικά εγώ δεν έμεινα στάσιμος, δεν έπαψα να πειραματίζομαι, δεν έπαψα να διαβάζω και να εξελίσσω της γνώσεις μου πάνω στο χόμπι. Από που συμπεράνεις ότι έμεινα πίσω δεν ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειπα οτι εμεινες πισω Χρηστο. Μιλουσα γενικα στο τριτο προσωπο αλλα κι εμμεσως προς τα εσενα εννοοντας οτι εμεινες πισω οσον αφορα το φορουμ. Τις γνωσεις που απεκτησες μεσω του πειραματισμου δεν τις εχεις μοιραστει μαζι μας, κατι που ευχομαι να κανεις.

Τι σημασια εχει η πλειοψηφια; σου εξηγησα τι κανει η πλειοψηφια. Ακομη ομως και η μειοψηφια που εξελισσεται, καλο ειναι. Ουκ εν τω πολλω το ευ που λεγαν οι αρχαιοι.

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σε ολους.

Να μιλησω κι εγω σαν απλος χομπιστας.

Εγω και εντελως προσωπικα, δυο χρονια τωρα που ασχολουμαι με το θαλασσινο, νιωθω πως εχω παει πολυ μπροστα τις γνωσεις και το ενυδρειο μου και αυτο το χρωσταω στο ΑΖ και σε αρθρα και συζητησεις τις οποιες μερικοι τις υποτιμουν.

Μακαρι να ερθει καποια μερα που να μπορω κι εγω να γυρισω πισω αυτη την ευεργεσια βοηθωντας αλλους χομπιστες και το ιδιο το χομπι.

Οποιος νιωθει οτι εχει "ταβανιασει" πρεπει να ξερει οτι ολοι εμεις προχωραμε μπροστα χαρις σε αυτον. Χαρις σε ολες αυτες τις προσπαθειες και τα σπασμενα δακτυλα.

Οσο δυσαρεστη ειναι η εικονα της εγκαταλειψης απο πολλους, αλλο τοσο να αποτελει για σας που "ταβανιασατε" μεγαλη δικαιωση και ανταμοιβη τα τοσα ενυδρεια που καθημερινα, λιγο λιγο πανε μπροστα. Γιατι υπηρξατε εσεις.. Γιατι υπαρχει το aquazone.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου Χρήστο, επανελημένα έχεις γράψει τους προβληματισμούς σου για το χόμπυ και για το forum και πάντα διαβάζω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτά που γράφεις. Ιδιαίτερα όμως ψάχνω και ξεκοκαλίζω δημοσιεύσεις σου πάνω σε ενυδρειακά θέματα. Και εκεί είναι που πραγματικά σε απολαμβάνω.

 

Ξέρω πως δεν ξεκίνησες αυτό το θέμα για να πάρεις μπράβο και έυσημα, αλλά επειδή κάτι σε πνίγει. Ωστόσο θέλω να πω πως εσύ, όπως και o Σταμάτης είστε υπεύθυνοι για την ένταξη μου σε αυτό το φόρουμ. Φυσικά στη συνέχεια γνώρισα και άλλα πολλά αξιόλογα "νέα" και "παλιά" μέλη. Όπως θεωρώ βέβαιο πως πολλά μέλη μπήκαν και παρέμειναν στο forum εξαιτίας κάποιων παλιών. Κάποιοι το αναγνωρίζουν, κάποιοι εξελίσονται, καποιοι αρκούνται σε λίγα, κάποιοι ψάχνουν τα περισσότερα. Λίγοι όμως είναι αυτοί που ενδιαφέρονται να ξεφύγουν από αυτό που αποκαλείς εσύ μετριότητα. Τίποτα απο τα παραπάνω δε θεωρώ κακό. Και μάλλον είναι φυσιολογικό. Όλοι ξέρουν να οδηγούν αυτοκίνητο αλλά λίγοι είναι ικανοί να τρέξουν σε αγώνες ταχύτητας. Αν λοιπόν θέλεις να πατήσεις γκάζι πρέπει να βρεις ατούς τους λίγους. Όμως το θέμα είναι πως και αυτοί οι λίγοι δεν έχουν όρεξη να μπουν στην πίστα. Οι λόγοι αρκετοί. Κάποιους τους καταβάλει η καθημερινότητα και η ζόρικες εποχές που περνάμε. Κάποιοι ίσως απαξιούν θεωρώντας τους εαυτούς τους αυθεντίες. Κάποιοι ίσως θεωρουν πως έχουν το αλάθητο και δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Άλλοι, όπως γράφεις και εσύ πίσμωσαν και πήγαν σε άλλες παραλίες. Αν λοιπόν δε μπαίνουν στην πίστα αυτοί που ξέρουν να τρέχουν, τι περιμένεις να αγωνιστείς με τους απλούς οδηγούς που έχουν το αυτοκίνητο, όχι από τρέλα, αλλά για να πηγαίνουν το πρωί στη δουλειά τους, το Σαββατοκύριακο στο super market και μια φορά στο τόσο καμιά εκδρομή; Που είναι λοιπόν αυτοί που λόγω παλαιότητας και χρόνιας ενασχόλησης γνωρίζουν κάτι παραπάνω;

 

Και δε νομίζω πως το forum είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για αυτή τη στασιμότητα. Ο καθένας προσωπικά αποφασίζει για το αν θα μετέχει ή θα απέχει και δεν εξαναγκάζεται από το επίπεδο του forum (ο όρος επίπεδο είναι αρκετά γενικός και αόριστο για εμένα). Άλλωστε η αχμή του δόρατος που λές, είναι δρόμος ανηφορικός και ίσως μοναχικός. Αιχμή του δόρατος σημαίνει ξοδεύω και επενδύω. Χωρίς κόστος δε μπορείς να προχωρήσεις στο χόμπι μας. Πως μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με περισσότερο απαιτητικά φυτά και να πειραματιστεί αν δε μπορεί να αποκτήσει ένα κάρο λιπάσματα, φιάλες διοξειδίου κλπ. Πως μπορεί να κάνει βήματα μπροστά αν δε μπορεί να πάρει ένα δεύτερο ή ένα πιο μεγάλο ενυδρείο;

 

Δυστυχώς οι συνθήκες έχουν αλλάξει ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως τις εποχές των "παχιών αγελάδων" περίσευε η διάθεση για γνώση.

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Φίλε pit05, γράφεις πολύ σωστά! Βέβαια ο Χρήστος άνοιξε το θέμα γιατί θεωρεί πως αρκούμαστε σε ένα μέτριο ή αν θέλεις ικανοποιητικό επίπεδο και δεν το ψάχνουμε παραπάνω.

 

Προσωπικά δε σταμάτισα ποτέ να ψάχνω πληροφορίες για τα ψαράκια που με ενδιαφέρουν και να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου. Αν και όχι τόσο έντονα όσο παλιότερα. Βέβαια από την άλλη με τόσα προβλήματα στο κεφάλι μου δεν έχω ενδιαφέρον να πάω σε πιο περίπλοκα και πιό "επιστημονικα" ας πούμε θέματα. Όπως πχ τα είδη των βακτηρίων που ζουν στο φίλτρο μου, ή τους υπόλοιπους κύκλους (πλην του αζώτου) που λαμβάνουν χώρα στο ενυδρείο μου κλπ κλπ. Ίσως αν ξεκαθαρίσει το μυαλό μου ξαναπιαστώ με τέτοια θέματα.

 

Επίσης όποις νιώθει, όπως λες, ότι ταβάνιασε μάλλον θα πρέπει να ασχοληθεί και με κάποιο άλλο χόμπι, γιατί ενδιαφέρον έχει ένα χόμπι μόνο όταν εξελίσεται.

Έγινε επεξεργασία - theodor72
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Λοιπον εγω συμφωνω με τα παραπανω καλως η κακως θελουμε και φτανουμε σε αυτα τα αποτελεσματα. Επισης ειναι κακο να δημιουργουνται κλικες και να υπαρχει τοσος κοσμος που διαβαζει και δεν μιλαει γιατι πεφτουμε να τον φαμε. Χωρις να επιτρεπεται ο διαλογος.

 

 

Εδώ αγαπητέ retard20 κάνεις λάθος και μας αδικείς όλους. Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις, αν όχι δημοσίως, έστω και σε πμ, ποιόν πέσαμε να τον φάμε; Αν το κάνεις θα σου ζητήσω δημόσια συγνώμη. Έντονοι διάλογοι υπάρχουν πάντα και αυτό δε με ενοχλεί. Όμως το ότι γίναμε κανίβαλλοι και τρώμε τις σάρκες μας δεν το δέχομε!!!

 

Πολύ φιλικά και χαλαρά :) .

Έγινε επεξεργασία - theodor72
Link to comment
Share on other sites

Εδώ αγαπητέ retard20 κάνεις λάθος και μας αδικείς όλους. Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις, αν όχι δημοσίως, έστω και σε πμ, ποιόν πέσαμε να τον φάμε; Αν το κάνεις θα σου ζητήσω δημόσια συγνώμη. Έντονοι διάλογοι υπάρχουν πάντα και αυτό δε με ενοχλεί. Όμως το ότι γίναμε κανίβαλλοι και τρώμε τις σάρκες μας δεν το δέχομε!!!

Πολύ φιλικά και χαλαρά :) .

Καλημερα φιλε θοδωρη.

Εσενα μπορει να μην σε ενοχλει αυτο το θεαμα... Τον νεο τον αποθαρυνει σιγουρα ομως ιδιως αν γινεται και πανω στο θεμα του.

Δε θεωρω καθολου ποιοτικο διαλογο τον παρακατω και ουτε υγιες ουτε με χαροποιει να τα διαβαζω( ισως ειναι προσωπικη μου αποψη) http://www.aquazone.gr/forums/topic/101446-a%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CF%83%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82/page-11

http://www.aquazone.gr/forums/topic/101787-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CE%B6%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7/page-2

http://www.aquazone.gr/forums/topic/101778-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%AE-%CE%BB%CE%B5%CF%80%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%BA%CE%B7-%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CF%85%CF%84%CE%AC/page-2

Θεωρω το φορουμ πρεπει να εχει φιλικο επιπεδο και οχι τα παραπανω.Οταν υπαρχουν τοσο εντονες αντιπαραθεσεις ξανα τονιζω πως καποιοι σιωπουν.

Να προσθεσω οτι δε ξερω κανεναν επι προσωπικου και την αναφορα την κανω τελειως φιλικα και για την επιδιορθωση αν ειναι δυνατον του προβληματος(αν θεωρειται προβλημα... Μπορει και οχι).

Δε ξερω αν εχουν συγχρονιστει οι περιοδοι μας αλλα πρεπει να πεσουν οι τονοι:)

Να σβηστει αν θεωρειται προσβλητικο το λεω χιουμοριστικα :)

Παντα φιλικα Γιαννης.

Έγινε επεξεργασία - retard20
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

   Είμαι νέος στο χόμπι και στο φόρουμ και συνήθως δε γράφω σε άλλα θέματα πλην των δικών μου για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω την πείρα για να δώσω συμβουλή σε κάποιον άλλο. Ίσως να μην πρέπει να γράψω και τώρα, ίσως και να πρέπει…

 

   Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που υπάρχει το φόρουμ και έχω την ευκαιρία να διαβάσω παλιότερα και νέα θέματα, να “κλέψω” πείρα και να μάθω 5 πράγματα για κάτι που μου αρέσει και ελπίζω ότι θα συνεχίσω να ασχολούμαι καιρό. Προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα από τα μέλη και δεν έχω συμπάθειες ή αντιπάθειες, κάθε άποψη γίνεται δεκτή. Θέλω να τονίσω όμως ότι αν δεν υπήρχε το φόρουμ και αν δεν είχα πάρει τις συμβουλές που έχω πάρει από κάποιους εδώ το ενυδρείο μου θα ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι είναι τώρα. Δεν έχω την πείρα για να βοηθήσω συνολικά το χόμπι να πάει μπροστά, αλλά σε ότι αφορά εμένα, έχω κερδίσει πάρα πολλά μπαίνοντας σε θέματα του ΑΖ.

 

   Τις τελευταίες μέρες όμως η παρακολούθηση των θεμάτων έχει γίνει πάρα πολύ κουραστική και δύσκολη. Μπαίνω να διαβάσω κάποια πράγματα για να χαλαρώσω από τη ρουτίνα (αυτός δεν υποτίθεται είναι ο σκοπός των χόμπι?), και αντ’ αυτού βλέπω ένα διαρκές διάλογο σχετικά με το τι είπε ο ένας, τι είπε ο άλλος, ποιος τρόπος στρωσίματος είναι σωστός, ποιος λιγότερο σωστός, ποιος είναι παλιός αλλά εξακολουθεί να δουλεύει… Βλέπω ότι σε κάποια θέματα γίνονται κρίσεις επί προσωπικού, λέγεται σε κάποιους ότι κάνουν προσηλυτισμό (όπως και να το γράψεις αυτό είναι βαρύ) και προσπαθούν να επιβάλουν απόψεις, ότι αν μπορούσαν θα τους έκαναν ΒΑΝ (έστω και σαν αστείο?)… άλλοι διαβάζω αναρωτιούνται αν θα πρέπει να μιλήσουν να πάρει το θέμα φωτιά αλλά τελικά σιωπούν… άλλοι λένε ότι θα φύγουν από το φόρουμ, ότι, ότι, ότι…

 

   Σίγουρα κάποιοι εδώ μέσα γνωρίζεστε προσωπικά και έχετε ιστορία πίσω. Δεν ξέρω αν οι κόντρες είναι σε προσωπικό επίπεδο, θέλω να πιστεύω πως όχι. Μία πρόταση μόνο έχω να κάνω: χαλαρώστε λίγο ρε παιδιά! Αν δε μπορείτε να τα βρείτε, συμφωνήστε ότι διαφωνείτε και πάμε παρακάτω. Δεν υπάρχει λόγος να νευριάζει και να χαλιέται κανένας.

 

Εντελώς καλοπροαίρετα και χωρίς να θέλω να θίξω οποιονδήποτε,

                                 Μανόλης

 

ΥΓ. όπως βλέπω με πρόλαβε και ο φίλος retard20 παραπάνω...

Έγινε επεξεργασία - manos3
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Παρόλο που συμφωνώ απόλυτα με τα δυο παραπάνω ποστ, νομιζω πως θα χαθεί το αρχικό νόημα του θέματος

 

 

  

Βλέπω ότι σε κάποια θέματα γίνονται κρίσεις επί προσωπικού, λέγεται σε κάποιους ότι κάνουν προσηλυτισμό (όπως και να το γράψεις αυτό είναι βαρύ) και προσπαθούν να επιβάλουν απόψεις, ότι αν μπορούσαν θα τους έκαναν ΒΑΝ (έστω και σαν αστείο?)… άλλοι διαβάζω αναρωτιούνται αν θα πρέπει να μιλήσουν να πάρει το θέμα φωτιά αλλά τελικά σιωπούν… άλλοι λένε ότι θα φύγουν από το φόρουμ, ότι, ότι, ότι…

 

  

ΥΓ. όπως βλέπω με πρόλαβε και ο φίλος retard20 παραπάνω...

 

Καλή η προσπάθεια, καλά τα λέτε, συμφωνώ 1000% με τα γραφόμενα, αλλά δεν νομίζω κανείς (αρμόδιος) να δεχτει τα παραπανω ως σοβαρα, παρόλο που όντως ενοχλουν κάποιους και παρόλο που μονο ως αστεια δεν ειπώθηκαν!

Πρέπει να δεχτούμε, πως ο Χ παλιός έχει άλλη άνεση στα γραφόμενα του και ίσως να υπάρχει μεγαλύτερη ελαστικότητα στο πως αντιμετωπίζεται...

 

Και πάλι +1 για τα δυο ποστ

Έγινε επεξεργασία - Chocolate_Puma
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Παρόλο που συμφωνώ απόλυτα με τα δυο παραπάνω ποστ, νομιζω πως θα χαθεί το αρχικό νόημα του θέματος

 

 

 

Καλή η προσπάθεια, καλά τα λέτε, συμφωνώ 1000% με τα γραφόμενα, αλλά δεν νομίζω κανείς (αρμόδιος) να δεχτει τα παραπανω ως σοβαρα, παρόλο που όντως ενοχλουν κάποιους και παρόλο που μονο ως αστεια δεν ειπώθηκαν!

Πρέπει να δεχτούμε, πως ο Χ παλιός έχει άλλη άνεση στα γραφόμενα του και ίσως να υπάρχει μεγαλύτερη ελαστικότητα στο πως αντιμετωπίζεται...

 

Και πάλι +1 για τα δυο ποστ

 

Καμια σχεση αυτο που λες,δεν ισχυει.

Οπως βλεπεις,σε ολα αυτα τα θεματα,υπαρχουν ολα τα ποστ,δεν εχει σβηστει τιποτα.

Αν ισχυε αυτο που λες,θα ειχαν διαγραφει τα ποστ του 'νεου' και θα ειχαν παραμεινει του ΄παλιου'

Η θα ειχε φαει ποινη ο 'νεος' και ο 'παλιος' δεν θα ειχε φαει.

Τιποτα απο αυτα δεν εγινε ομως.Οταν θα γινει κατι τετοιο,τοτε μπορεις να βγεις και να πεις αυτο που γραφεις!

Link to comment
Share on other sites

Παρόλο που συμφωνώ απόλυτα με τα δυο παραπάνω ποστ, νομιζω πως θα χαθεί το αρχικό νόημα του θέματος

 

 

 

Καλή η προσπάθεια, καλά τα λέτε, συμφωνώ 1000% με τα γραφόμενα, αλλά δεν νομίζω κανείς (αρμόδιος) να δεχτει τα παραπανω ως σοβαρα, παρόλο που όντως ενοχλουν κάποιους και παρόλο που μονο ως αστεια δεν ειπώθηκαν!

Πρέπει να δεχτούμε, πως ο Χ παλιός έχει άλλη άνεση στα γραφόμενα του και ίσως να υπάρχει μεγαλύτερη ελαστικότητα στο πως αντιμετωπίζεται...

 

Και πάλι +1 για τα δυο ποστ

Αρχίζω κι ανησυχώ για τα ελληνικά μου

Εγραψα "μεγαλύτερη ανεση στα γραφόμενα του" & "ελαστικότητα στο πως αντιμετωπίζεται"

Δεν μιλησα πουθενα για διαγραφή ποστ ή για ποινες

 

Καμια σχεση αυτο που λες,δεν ισχυει.

Οπως βλεπεις,σε ολα αυτα τα θεματα,υπαρχουν ολα τα ποστ,δεν εχει σβηστει τιποτα.

Αν ισχυε αυτο που λες,θα ειχαν διαγραφει τα ποστ του 'νεου' και θα ειχαν παραμεινει του ΄παλιου'

Η θα ειχε φαει ποινη ο 'νεος' και ο 'παλιος' δεν θα ειχε φαει.

Τιποτα απο αυτα δεν εγινε ομως.Οταν θα γινει κατι τετοιο,τοτε μπορεις να βγεις και να πεις αυτο που γραφεις!

 

"αλλά δεν νομίζω κανείς (αρμόδιος) να δεχτει τα παραπανω ως σοβαρα" - έπεσα μέσα πάντως!

 

Κι επειδή δεν θα συμφωνήσουμε, μου αρκεί που και κάποιοι άλλοι πιο πανω, σκέφτονται κάπως όπως κι εγω

Έγινε επεξεργασία - Chocolate_Puma
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...