Jump to content

Επιστροφή στα Νάνο


fotojohn

Recommended Posts

Βοηθεια παιδια...!!!!!

Οπως ισως θυμαστε (λεμε τωρα...)ειχα παρατησει το 300 λιτρο ενυδρειο μου Stop...ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.....ενας φιλος μου μου εφερε ενα 60 λιτρα για να μην το πεταξει λεει και με τρωει αγρια για ενα νανο...Δεν μπορωωωωωωω...Τον αραγωνιτη τον εχω απο το 300 λιτρο ....σκιμερ 1200 λ την ωρα,εχω τους κυκλοφορητες,2χ30000 λιτρα και ενα 6000 λιτρα....μονο φως μου λειπει αλλα για 3 μηνο στρωσιμο εχω μελλον (για να μπει LED)...τι να κανω????.... :unsure::closedeyes::mellow::o:(:blink:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 168
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οι κυκλοφοριτές σου είναι αρκετά ισχυροί δεν κάνουν για 60λιτρο..Το σκίμμερ σου είναι κρεμαστό?

Βράχο θα χρειαστείς και φωτισμό 4Χ24w T5 και είσαι σούπερ.

Αφού δεν μπόρεσες να κρατήσεις το 300λιτρο τι σε κάνει να πιστεύεις οτι θα τα πάς καλύτερα με το 60άρι?Τα λίγα λίτρα είναι μια οφθαλμαπάτη.Θέλουν πολύ περισσότερη φροντίδα και δουλειά απο ένα μεγαλύτερο.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho
Link to comment
Share on other sites

Σου ειπα εγω οτι δεν μπορεσα να κρατησω το 300 λιτρο φιλε Alexpsycho???με μεταλ χαλαιντ πλουτιζεις τη Δεη...Και τις οφθαλμαπατες ξερω...ελεγχω πολυ καλα τις αλλαγες των παραμετρων στα νανο ειχα και πριν το 300 λιτρο (που μεσα ζουσε και μανταρινος) ενα μικρο νανο 50 λιτρων...Τεσπα...σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου ομως!!!!Απο κυκλοφορητες εννοειται οτι δεν τους βαζω αν σηκωνει εναν 3000 αλλιως μονο την εξοδο του σκιμερ.

Link to comment
Share on other sites

fotojohn σου έκανα τις ερωτήσεις γιατί πρέπει να τα σκεφτόμαστε αυτά πρίν αρχίσουμε ενα ενυδρείο... Έτσι γλιτώνουμε χρόνο και χρήμα.Οι σταθεροί παράμετροι είναι άλλο κεφάλαιο. Έχει πολλές δυσκολίες το μικρό ενυδρείο. Προσωπικά είχα αρχίσει με ένα 60λιτρο το θαλασσινό και στον χρόνο είχα βάλει 35λίτρα σάμπ με άλγες που μου έκανε την ζωή πολύ πιο εύκολη.Πάλι για να το κρατήσω σε αποδεκτά επίπεδα ήθελε πολύ προσοχή στο τάισμα και σε κάθε προσθήκη γιατί έτσι και γεμίσει απο κοράλλια αρχίζει ο πόλεμος και το μηνιαίο κλάδεμα.Η αναπλήρωση είναι ενα πολύ σημαντικό κομμάτι κάθε ενυδρείου αλλά στα μικρά για ένα λόγο παραπάνω λόγω οτι κάθε μεταβολή είναι αμέσως αισθητή και η αλατότητα δεν είναι παιχνίδι.

Ο κυκλοφοριτής που λές είναι πάλι μεγάλος για αυτά τα λίτρα.Θέλεις 2000-2500 απο 2 πλευρές και όχι μονόπλευρα.

Επίσης θα χρειαστείς πολύ καθαρό νερό.Τσεκάρισε την όσμωση σου σε τι κατάσταση είναι και κάνε τις απαραίτητες προσθήκες.

Link to comment
Share on other sites

Ξερω 'γω;Εσυ λες;

Γιατι οχι...!!!...Μα Δεν ξερω αν θελω να μπλεξω τωρα. σκεφτομουν με μιας σε κανα χρονο στο νεο μου σπιτι ενα ριφ 300+....Ομως ενα κενο ενυδρειακι σπιτι ειναι πειρασμος....ετσι λιγο για το γουστο....

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Alexpsyco καταλαβαινω απολυτα τι λες και δε θα διαφωνησω...Αν το παρω αποφαση λοιπον σκεφτομαι να στρωσω κατω ενα παχυ στρωμα 4-6cm αμμου.Απο τη μια εξοδο του σκιμερ 1200 λιτρα και απο την αλλη κυκλοφορητης 3000 και νομιζω ειναι υπερ αρκετα...ανθρακας και αντιφωσφορος θα παιξουν στο φιλτρακι το εσω μαλλον αν ειναι.Του πεταω και μεσα βραχο κανα 10 κιλο και το αφηνω να παιξει για κανα τριμηνο χωρις φως ...με αλλαγες απο οσμωση οταν ειναι .....και πολυ αργο στρωσιμο ...μετα να βαλω 3 -4 σαλιγκαρακια κανα μικρο ψαρακι και κανα κοραλλακι μικρο και μαλακο....ετσι γιατι μου εχει λειψει και οχι για τρελες απαιτησεις...και αν παιξει LED μποερει να παιξει και κανα πιο απαιτητικο δε λεω οχι αλλα λιγα πραγματα γενικα...μου λειπει η ολη φαση για αυτο το λεω!!!! :(

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

τελικα οριστε...

τρεχει ηδη 3 ωρες με εναν wavemaker 3000 λιτρα την ωρα , την εξοδο του σκιμερ που εχει αντλια 1200 την ωρα και τον θερμοστατη....

κατω 6-7 εκατοστα αμμο http://www.livesand.com/ Μικρη λευκη και λεπτοκοκκη....και το αφηνω κανα 3μηνο...μεσα στο σκιμερ θα μπει ενα διχτακι με λιγο ανθρακα και αντιφωσφωρο(διαβαζω και σκεφτομαι μηπως δεν βαλω καθολου)

μαλλον θα παιξει νεκροσ βραχος και λιγο ισως live... και κατα τα χριστουγεννα ενα led και 2 ψαρια και 2 κοραλλια και εκλεισα

θελω λιγο να καλυμπραρω την κυκλοφορια...μου σηκωνει λιγο την αμμο σε ενα σημειο...θα το φτιαξω...το σωληνα της ςξοδου του σκιμερ ειτε θα τον κοψω ειτε θα παρω εναν κοντο γιατι σκαει πανω στον κυκλοφορητη...αν τον βγαλω τελειως δε με χαλαει απλα κανει θορυβο το νερο οπως πεφτει..

θελω να επισυναμω φωτογραφιες μα ολες αποτυγχανουν να ανεβουν..

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει ή να τις κάνεις μικρότερες σε μέγεθος ή να ανοίξεις ένα λογαριασμό στο imageshack ή κάποιο άλλο παρεμφερή ιστοτόπο να τις ανεβάσεις εκεί και μετά να τις δημοσιεύσεις στο ΑΖ μέ την επιλογή image και το link τις φωτό.

Link to comment
Share on other sites

http://imageshack.us/photo/my-images/801/dsc5648.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/87/dsc5646z.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/525/dsc5647k.jpg/

δε μου αρεσει ομως νομιζω....ελεγα να κανω ενα τυπου βουνο-ηφαιστειο στο κεντρο....:P

Link to comment
Share on other sites

Ο Αίολος έχει βάλει ένα σφουγγαράκι κάτω απο την έξοδο γιαυτό το λόγο...

Είσαι ωραίος πάντως :bigemo_harabe_net-64: μπράβο.

Link to comment
Share on other sites

καλη σκεψη αυτο με το σφουγγαρακι.....πως να το δεσω σκεφτομαι τωρα....

dsc5649r.jpg

Link to comment
Share on other sites

και ετσι θα τρεξει μεχτι τα χριστουγεννα....θα παρω ενα φως aqualum led par (καπως ετσι) και εκλεισα...

μηπως εχετε να προτεινετε αλλο τροπο στησιματος??????

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα να φύγει ο κυκλοφορητής και να μπούνε 2 μικρότεροι.Σε κάποια φάση θα χρειαστείς και τον φωτισμό να ολοκληρωθεί ο κύκλος και να βγούνε οι πρώτες άλγες.

Link to comment
Share on other sites

μηπως εχετε να προτεινετε αλλο τροπο στησιματος??????

Πειραματίσου λόγο παραπάνω με το στήσιμο... μήπως είχες στο μυαλό σου αυτό όταν το έκανες? :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

wpid1849-london-tower-bridge-and-thamesis.jpg

Link to comment
Share on other sites

χααχαχαχαχαχαχαχα :bigemo_harabe_net-74:

εχεις δικιο.....δεν το εχω ομως...θα φωναξω ενα φιλο που το εχει στο σχεδιο και στην αρχιτεκτονικη να δωσει καμια ιδεα!!

Link to comment
Share on other sites

ωραία αφού το έχει ο φίλος..... να προσέξει όμως΄μην παρασυρθεί από το επάγγελμα και κάνει κάτι τέτοιο !!! :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

sydney-opera-house.jpg

Link to comment
Share on other sites

Άντε να το δούμε και με τα πρώτα ζωντανά!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον δεν θα το πειραξω θα ειναι το Tower Bridge Nano Reef......τρεμε Λονδινο..!!χαχαχαχαχα

Link to comment
Share on other sites

Συνεχισε φίλε και ανέβασε φωτογραφίες με την εξέλιξη του ενυδρείου σου.

Είσαι σε καλό δρόμο, διάβασμα και προσπάθεια.

Όσο για το στήσιμο θα το ξαναδεις στην πορεία, άσε τους κακούς ανθρώπους να λένε (όχι δεν είναι υπονοούμενο, για σένα το λέω, ξέρεις εσύ !)

Καλή συνέχεια ...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω Road Tail...εχω διαβασει αρκετα και για αυτο κανω μικρα και σταθερα βηματα.....βεβαι σημερα επαθα κοκομπλοκο...εσπασε το σκυλι εξω στην αυλη την οσμωση την πεταξε κατω απο το τραπεζι...δεν ξερω τι να κανω....και εκει που ελεγα οκ...θελω γυρω στα 10 λιτρα το μηνα....θελω τις αποψεις σας...σκεφτηκα να παω να παρω καινουργια αλλα δεν ξερω αν με συμφερει...κατι ετοιμα νερα που παιζουν στα μαγαζια ποσο κοστιζουν???τι αλλο να κανω ????

το νερο βρυσης το φοβαμαι και τα νερα για το σιδερο ειναι απλως απιονισμενα ....γκαντεμια....

και μια σημερινη φωτο...δεν ξερω το στησιμο αρχιζει να μου αρεσει...επειδη θα παιξει ενα σαλιγκαρι μαλλον turbo snail...φοβαμαι μη μου ριξει το μεγαλο πλατυ κομματι βραχου που εχω πανω....

dsc5654q.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...