Jump to content

Φώς Στο Ενυδρείο


digo

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά

 

Έχω το ενυδριεάκι από τα jumbo στο οποίο κατοικεί ένας μονομάχος. Αυτό δεν έχει καπάκι με φως και δεν έχω μέσα φυτά. Μου αρέσει πολύ το κερατόφυλλο και θα ήθελα να βάλω. Μπορώ να βάλω κάποιο μικρό φωτιστικό η πορτατιφ και να κάνει δουλειά η θέλει κανονική λάμπα?

Link to comment
Share on other sites

Mπορεις φιλε μου! Για απλα φυτα ομως!

Για ριξε και μια ματια εδω

Έγινε επεξεργασία - Sturm
Link to comment
Share on other sites

Μπορεις να βαλεις ενα φωτιστικο γραφειου με μια λαμπα οικονομιας 6500 Κελβιν.Ομως για να το κανεις αυτο θα πρεπει να βγαλεις το καπακι και ενυδρειο με μονομαχο ειναι λιγο επιφοβο γιατι αυτα τα ψαρια πηδανε εξω..

Link to comment
Share on other sites

Καπακι εχει φωτιστικο δεν εχει το καπακι... Παντως εχθες το βραδυ εκατσα και εφτιαξα ενα καπακι απο φελιζολ και θα κολησω επανω ενα ντουι με μια μικρη λαμπα 28 watt. Σημερα θα αφγσω πολλες ωρες τη λαμπα ανοιχτη για να δω τι θα γινει με το φελιζολ, φοβαμαι μην το καψει. Προς των παρων εχω καλυψει το φελιζολ γυρω γυρω με αλουμινοχαρτο, ειναι τραγικο btw αλλα το να βλεπω το φελιζολ σκετο ειναι ακομα χειροτερο, μεχρι να σκεφτω κατι της προκοπης να το καλυψω, οποτε οτι μπορειτε να προτεινετε για να το καλυψω θα με χαροποιησει ιδιαιτερα!!

Link to comment
Share on other sites

Αν βαλεις ντουι μεσα απο το καπακι το πιο πιθανο ειναι να κανει μπαμ απο τους υδρατμους που θα αποκτησει απο την εξατμιση του νερου.Τα φωτηστικα που βαζουμε στα ενυδρεια ειναι στεγανα για να μη περνανε οι υδρατμοι.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτο δεν το ειχα σκεφτει... Λες να το αφησω να δω τι θα γινει η μπορει να κινδυνευσει το ψαρακι η εγω??

Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα το μονομαχοενυδρείο μου είχε καπάκι χωρίς λάμπα. Πήρα μία λάμπα της Aquael, την Decolight στα 11w και έβγαλα τελείως το καπάκι γιατί το φωτιστικό γαντζώνει πάνω στο τζάμι. Έκοψα ένα κομμάτι πλεξιγκλας και όταν σβήνουν τα φώτα το βάζω για καπάκι. Δεν καλύπτει όλο το ενυδρείο, γιατί στην άκρη έχω 2 lucky bamboo (το τρίτο αναρρώνει στο βάζο) που προεξέχουν. Το πρωί που ανοίγουν τα φώτα το βγάζω και το βράδυ το ξαναβάζω, αν λείψω δεν το βάζω καθόλου και το αφήνω ανοιχτό.

post-55442-0-22944500-1382819092_thumb.jpg
Link to comment
Share on other sites

kalliroi σε ευχαριστω εψαχνα καιρο τετοιο και δεν εβρισκα!! Οταν μπορεσω θα παω να παρω ενα ιδιο με το δικο σου

Link to comment
Share on other sites

Για να βάλεις αυτή τη λάμπα πρέπει να μην έχεις καπάκι, ή να το βάζεις και να το βγάζεις μόνος σου όταν ανοίγουν ή κλείνουν τα φώτα όπως κάνω εγώ. Το καλοκαίρι το αφήνω χωρίς καπάκι, θα φτιάξω μία σίτα όπως έκανα για το ενυδρείο των χρυσόψαρων και ελπίζω για τον επόμενο χειμώνα να φτιάξω ένα καπάκι της προκοπής. Αν είναι να πάρεις τέτοια λάμπα που θέλει ανοιχτό καπάκι δες πρώτα μήπως βρεις μία λάμπα γραφείου στα 6500 Κ όπως είπε και ο rastafarian, για λόγους οικονομίας στο λέω. Εγώ δεν βρήκα καμία που να ταιριάζει σε μέγεθος, οι πιο μεγάλες κόστιζαν όσο η ενυδρειακή και γι'αυτό την προτίμησα. Αλλά αν υπάρχει η πιθανότητα να βρεις λάμπα γραφείου που να σου κάνει και να είναι φτηνή, αξίζει τον κόπο!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...