Jump to content

Pico


kakouras

Recommended Posts

Λεω να δοκιμασω να φτιαξω ενα μικρο υφαλο σε ενα ξεχασμενο ενυδριακι διαστασεων 35*20*25. Ξερω τις δυσκολιες αλλα νομιζω πως θα τα καταφερω. Σκοπος μου ειναι να φιλοξενησω ευκολα κοραλακια (ζωανθους, μανιταρακια και ισως καμια ρικορντεα). Ο εξοπλισμος που υπαρχει ειναι φυσικα το ενυδριο, θερμοστατης 50w, φωτισμος 11w pl, και ενα εσωτερικο φιλτρακι. Το φιλτρο θα αντικατασταθει με ενα κρεμαστο για εξοικονομιση χωρου, σκεφτηκα να παρω το φιλτρο skimmer της niagara (280) αλλα δεν εχω διαβασει και της καλυτερες κριτικες οποτε προσανατολιζομαι σε αγορα καποιου αλλου φιλτρου και να αρκεστω σε συχνες αλλαγες (καθε βδομαδα). Για τον φωτισμο επειδη δεν βρισκω λαμπα με ψυχρο χρωμα παρα μονο για φυτεμενο θα πειραματιστω να προσθεσω καποια μπλε λεντοταινια (περιμενω ιδεες και προτασεις :bigemo_harabe_net-130:). Και τωρα αποριες, λεω να το στρωσω χωρις ζ.β. γινεται?, σκεφτομαι επειδη θα εχει μαξ 1,5 κιλο βραχου για να μην το μπουκωσω να βαλω κομματια βραχου που θα εχουν πανω τα κοραλια. Σε αυτην την περιπτωση ο ζωντανος αραγωνιτης ειναι μονοδρομος? Θελω τα φωτα σας και τις προτασεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου φίλε και καλή αρχή στη θάλασσα.Μπορείς να ρίξεις μια ματία εδώ πέρα http://www.aquazone.gr/forums/topic/50474-aeoeu-iio-ieenu-iio-eae-oeociu-iio-reefaes/ και θα βρεις αρκετές απαντήσεις.Στα λίτρα σου το skimmer δεν είναι απαραίτητο αν μπορείς να διατηρήσεις ένα πρόγραμα συχνών αλλαγών νερού.Καλό είναι να βάλεις ένα κομματάκι ζ.β κανά 2 κιλά γιατί εκεί θα στηρίζεται η βιολογία σου.Ζωντανό αραγωνίτη δεν χρειάζεται να αγοράσεις είναι τσάμπα λεφτά.

Link to comment
Share on other sites

Το αρθρο το διαβασα και ειναι αυτο που με εβαλε στην πριζα να ξεκινησω (πολλα μπραβο κιολας) :bigemo_harabe_net-54: . Εχεις καποια προταση για φιλτρακι? Ο φωτισμος που επιλεξατε ποσα kelvin ειναι?

Link to comment
Share on other sites

Για φιλτράκi μπορείς να πάρεις κάτι φθηνό γιατί δεν έχεις απαιτήσεις από αυτό ,μπορείς να το βάλεις άνθρακα και αντιφώσφορο μέσα. Ο φωτισμός αν θυμάμαι καλά είναι 10,000K.

Έγινε επεξεργασία - salamander
Link to comment
Share on other sites

Έχω ξεθαψει ένα φιλτρακι 300λ/ω. Χωράει μέσα αντιφωσφορο και άνθρακα και λέω να χρησιμοποιησώ αυτό. Τα υλικά στο ίδιο δοχείο πειράζει να τα βαλω?το λέω γιατί αν τα βάλω σε διχτακια θα μπουκώνει το φιλτρακι. Το καθαρό νερό που μπήκε είναι 12 λίτρα. Περιμένω ναφτιαξω αλατοτητα και αύριο βάζω βράχο.

Link to comment
Share on other sites

Να προσέξεις και το θέμα της αναπλήρωσης γιατί ναι μεν υπάρχει λίγη εξάτμιση αυτή τη περίοδο αλλά σε τόσα λίγα λίτρα θα έχεις πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Για αναπλήρωση, για αρχη τουλάχιστον θα δοκιμασω να φτιαξω την πατεντα με την σύριγγα. Ωστόσο αυτο που με εχει προβληματίσει ειναι το θεμα της λαμπας. Δεν την εχω βρει σε 10000Κ. Υπαρχει περιπτωση να βρω λαμπα Led που να προσαρμόζεται στο φωτιστικό μου? Φωτο θα ανεβάσω μόλις μπει και ο βραχος

Link to comment
Share on other sites

Παιδια σας ευχαριστω για το καλοσωρισμα. Αλλα δυο πραγματακια, εβαλα τα υλικα στο φιλτρο χυμα αντιφωσφορο και ανθρακα, μαζι στην ιδια θεση, οταν εβαλα μπροστα στο φιλτρο μου εφτυσε λιγο ανθρακα μεσα στο ενυδρειο, αφαιρεσα οσο μπορουσα με το χερι αλλα ηταν αδυνατο να το αφαιρεσω ολο. Πειραζει? θα λιωσει? Καταλαβα επισης ποσο ευαισθξτο ειναι ενα τοσο μικρο συστημα, προσθεσα δυο δαχτυλα νερο, γυρω στα 200-250 ml υπολογιζω και η αλατοτητα πηγε απο 1024 σε 1020. εχω βαλει μεσα βραχο, να προσθετω ελαχιστο αλατι χυμα στο ενυδρειο ή το αφηνω ετσι? Θα εχει προβλημα ο βραχος. Υποψιν πως ζωντανο βραχο του εβαλα σημερα. Τον αραγωνιτη μαλλον δεν τον ξεπλυνα οσο καλα θα επρεπε και μου εχει θολωσει το ενυδρειο οποτε φωτο σας χρωσταω. Επισης θα λειψω απο αυριο και για δεκα μερες, θα πρεπει κατι να προσεξω?

Link to comment
Share on other sites

Και μια φωτο για να μην σας κρατησω σε αγωνια για δεκα μερες, με θολωμενο ακομα απο τον αραγωνιτη νερο.

post-11939-0-88914900-1387111436_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - kakouras
Link to comment
Share on other sites

απο φιλτρακι κοιτα και το μικρο versamax της aquael,επισης υπαρχει της sun sun που ειναι απιστευτο μεχρι και surface skimming κανει απλα δεν ξερω σε ποιο καταστημα θα το βρεις!post-39804-0-52115400-1387140044_thumb.jpgpost-39804-0-23929500-1387140066_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τι έκανες τελικά φίλε? Αναπληρωση έφτιαξες? Γιατί βλέπω ότι δεν θα έχεις επαφή 10 μέρες με το ενυδρείο.

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι εξωτερικο, το ενυδρείο το εχω αφήσεις να στρώνει, με αναπλήρωση και φωτιστικό δεν προλαβα να κανω κάτι πριν να φύγω. Η αναπλήρωση προς το παρόν γίνεται χειροκίνητα (να'ναι καλα ο αδερφος μου).

Link to comment
Share on other sites

Τη βοηθεια σας θα ήθελα για δύο πραφματακια που με απασχουν. Στα λιτρα μου ειναι καλυτερο το κρεμαστο φιλτρακι που κερδιζεις χωρο και οξυγόνωση ή το εσωτερικο (πολυ μικρων διαστασεων εννοείται) που κερδιζεις σε κυκλοφορία. Εαν έβρισκα αυτο που προτείνει ο φιλος ντοπερμαν θα τα έπαιρνα κατευθείαν, αλλα δν το βρισκω ουτε στο ebay. Για το στρωσιμο δεν εχει ριξει καθολου τροφη, εχω βαλεο μονο το βραχο (κουραρισμενο) και το εχω αφήσει, ειναι απαραίτητο? Αν ναι πειραξει να ριξβ λιγη καλα τριμμένη για κιχλιδες Αμερικής, δεν νομιζω να παρεξηγηθουν οι κάτοικοι του βραχου.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα φίλε σε τόσο μικρό ενυδρείο θα έψαχνα εξωτερικό κρεμαστό για το λόγο που αναφέρεις. Ίσως να σε βοηθήσει κάποιος άλλος φίλος από που μπορείς να το βρεις γιατί εγώ δε θυμάμαι από που το έχω πάρει. Τώρα στο θέμα της τροφής ρίξε από αυτή που έχεις δε υπάρχει πρόβλημα.

Έγινε επεξεργασία - salamander
Link to comment
Share on other sites

Το φιλτρακι το βρήκα και το εχω ηδη παραγγείλει. Παμε στον φωτισμό τωρα. Αν παραγγειλω την λαμπα αυτη που μου προτείνει ο φιλος σαλαμαντερ, θα την βαλω απλα σε καποιο φωτιστικό γραφείου και αυτο ηταν?

Link to comment
Share on other sites

Δες σε τι ντουι βιδώνει η λάμπα και αν είναι ίδιο με αυτό του φωτιστικού σου και θα είσαι κομπλέ.

Link to comment
Share on other sites

Χρονια πολλα, ενα μικρο update, μπηκε το κρεμαστο φιλτρακι το οποιο ομως εχει πολυ χωρο για υλικα αφου η ποσοτητα αντιφωσφορου και ανθρακα που χρεαζεται το συστημα μου ειναι αστεια, τι μπορω να βαλω? Βραχο εχω 2,5 κιλα για 17l ενυδρειο οποτε δεν νομιζω οτι θα εχει νοημα να του συμπηρωσω, υπαρχει κατι αλλο ή το αφηνω ετσι. Επισης βρηκα ενα μικρο καβουρακο τον οποιο και θα κρατησω αν και μου φανηκε αλητακος. Δεν νομιζω οτι θα κανει κακο στα κοραλια που θα μπουν μελλοντικα (xenia, ζωανθους, μανιταρακια και καμμια ρικορντεα) ή μηπως θα κανει? Αυτος τι τρωει τωρα και τι τρωει μελλοντικα? Να ταϊζω που και που? Σας βαζω και φωτογραφιες οι οποιες ειναι χαλια λογω ελειψει φωτισμου για να μου πειτε για το στησιμο του βραχου καμμια ιδεα, ειναι 2 κομματια, να τον σπασω σε περισσοτερα να ειναι πιο μανιτζεβελος ή τον αφηνω ετσι? Στην πλατη θα μπει μαυρο χαρτονι αλλα θα τοποθετηθει οταν παει το ενυδρειακι στην τελικη του θεση (Σαντορινη) τωρα ειναι Αθηνα.

post-11939-0-75749300-1388033717_thumb.jpg

post-11939-0-53743400-1388033784_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

χρονια πολλα ο βραχος ειναι οκ τωρα για τον καβουρα θα σου ελεγα να τον βγαλεις για να εισαι ησυχος καλη μεταφορα οτι και να βαλεις θα το βαλεις οταν το ενυδρειο βρεθει στην τελικη του θεση.

Link to comment
Share on other sites

Το σχεδιο ειναι αν προλαβω να παραλαβω την λαμπα και στρωσει το ενυδρειο μεχρι να φυγω για το νησι μου (09/01/13) να παρω κοραλια απο εδω (αθηνα) 3-4 φραγκακια τουλαχιστον γιατι μετα θα ειναι λιγο δυσκολο να βρω απο συγχομπιστα και τα καταστηματα δεν νομιζω να εχουν τοσο μικρα κοραλακια για να χωρεσουν στο συστημα μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...