Jump to content

Φθινοπωρινή Διατροφή Ψαριών Λιμνούλας


kalliroi

Recommended Posts

Το φθινόπωρο ήρθε και στην περιοχή μου ήδη ο καιρός άρχισε να αλλάζει. Πλέον είναι αισθητή η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας. Αυτό επηρεάζει και το τάισμα των χρυσόψαρων στη λιμνούλα.

Το καλοκαίρι που η θερμοκρασία είναι υψηλή, ο μεταβολισμός των ψαριών αυξάνεται και θέλουν συχνότερα ταίσματα. Το φθινόπωρο και την άνοιξη, όταν η θερμοκρασία του νερού πέσει κάτω από τους 17 βαθμούς Κελσίου, ο μεταβολισμός των ψαριών μειώνεται και δεν μπορούν να χωνεύουν όλες τις τροφές με την ίδια ευκολία.

Έχω βρει δύο φθινοπωρινές τροφές, μία της Sera (Koi Professional Spring/Autumn) και μία της Tetra (Sping and Fall Diet). Γνωρίζετε άλλες;

Όταν η θερμοκρασία του νερού πέσει κάτω από 10 βαθμούς Κελσίου, έχω διαβάσει πως σταματάμε το τάισμα, καθώς ο μεταβολισμός των ψαριών είναι τόσο χαμηλός και τα ψάρια δεν μπορούν να χωνέψουν την τροφή. Ωστόσο, υπάρχει η τροφή ΚΟΙ Winter της JBL, η οποία αναφέρει ότι είναι για θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών Κελσίου. Τί κάνουμε, ταίζουμε ή όχι; Και πόσο αντέχουν τα ψάρια ατάιστα;

Όπως και να'χει, θα προετοιμαστώ και για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να μεταφέρω μέσα στο σπίτι τα χρυσόψαρα για να ξεχειμωνιάσουν. Επειδή έχουν πατέρα common και μάνα fancy, δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξουν τον χειμώνα έξω. Θα ψάξω να βρω ένα πλαστικό δοχείο, όσο πιο μεγάλο γίνεται και να μελετήσω πιθανούς χώρους όπου θα μπει.

2014-08-26%2B13.30.37.jpg

Δεν το λες common, αλλά ούτε και fancy... Πώς το λες;

Link to comment
Share on other sites

Το λες comancy!

commcy

fommon

cansy...αλλα το δικο σας μου αρεσει περισσοτερο....χαχα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...