Jump to content

Πεθαίνουν τα ψάρια μου !!!


Recommended Posts

Καλησπέρα ! Παιδιά θέλω βοήθεια SOS . Μέσα σε ένα διάστημα 3 μηνών μου έχουν αποβιώσει 3 ή και παραπάνω χρυσόψαρα. Δε ξέρω τι στο καλό φταίει τα έχω στους 30 βαθμούς και όποτε μπορώ βάζω μπουκάλια με πάγο για τη ψύξη , καθώς και 1 ανουμπια μαζί με 3 πλαστικά φυτά .είχα το ένα φίλτρο με βιολογικό υλικό και σφουγγάρι και το δεύτερο με άνθρακα και σφουγγάρι . Παρεπιπτόντως όλα αυτά τα προβλήματα εμφανίστηκαν από τότε που έβαλα το βιολογικό υλικό και ανέλαβα εγώ τη συντήρηση του ενυδρείου από τους γονείς μ . Παρακαλώ βοηθήστε γιατι δεν μου αρέσει να πεθαίνουν το ένα μετά το άλλο 😭😭

Link to post
Share on other sites

Αν μπορείς συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να έχουμε περισσότερες πληροφορίες. 

Με αυτες τις θερμοκρασίες έχεις 30C?

 • love 1
Link to post
Share on other sites

Τα μπουκάλια πάγου πως ακριβώς τα χρησιμοποιείς? Οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας δεν είναι καλές. Ελπίζω το βιολογικό υλικό και τα σφουγγάρια να μην τα ξεπλένεις με νερό της βρύσης.

Edited by CptMario
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Καλησπερα. Βγαλε τον ανθρακα για αρχη και ζητα μπολι γιατι δεν εχεις αφησει καθολου βιολογια. Σχετικα με την θερμοκρασια αν και δεν εχω χρυσοψαρα χρειαζονται 25 βαθμους το πολυ. Μαλιστα στους 30 βαθμους που το εχεις ειναι οτι πρεπει για αναπτυξη μικροοργανισμων και βακτηριων. Κοινως διαβασε αρθρα που μιλανε για ξεκινημα ενυδρειου και τα σχετικα

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Φίλε μου τα ψάρια σου υποφέρουν σε τόσο υψηλή θερμοκρασία. Είναι σα να βάζω εσένα στο φούρνο στους εξηντα βαθμούς μονιμα. Άρχισε να κατεβάζεις ανά δυο βαθμούς τη μέρα έως ότου φτάσεις θερμοκρασία περιβαλλοντος. Αφού ολοκληρώσεις τη διαδικασια, θα σου έλεγα λογω ανουμπιας  να ρυθμίσεις μετά το θερμοστάτη σταθερά τους 23 βαθμους. Επίσης να σου πω πάλι ότι το ενυδρείο σου είναι πολύ μικρό για χρυσόψαρα. Κάθε πότε κάνεις αλλαγή νερού και πόσο?

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Το βιολογικό υλικό από μόνο του είναι ευεργετικό για τα ψάρια όχι κάτι κακό

Link to post
Share on other sites

Για να καταλαβω @killerknight ο θερμοστάτης ψύχει ? Νμζ ότι είναι μόνο για θέρμανση . Επίσης καταλάθος μερικές φορές ,ναι το ξέπλυμα το βιολογικό υλικό επειδή είχε λίγο βρώμα , όπως και το σφουγγάρι . Κάτι άλλο. Πώς κατεβάζω την θερμοκρασία στο ενυδρείο ? Για φίλτρα έχω το serafil 60 και το hailea ένα κρεμαστό .Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας . Χθες άδειασα όλο το ενυδρείο και το καθάρισα και η μάνα μ έκανε απολύμανση με χλωρίνη 🤦. Ευτυχώς τα ξέπλυνε καλά (ελπίζω) . Το ξαναγεμισα και τώρα δεν έχω βάλει τίποτα στο ενυδρείο ,μόνο τα φίλτρα που και τα δύο έχουν σφουγγάρι τώρα . Αυτά, α ξέχασα να πω ότι δεν έχω θερμαντήρα ή κάτι που να ψύχει 

Edited by Panos_nest
Link to post
Share on other sites

Ο θερμοστάτης εννοείται ότι είναι για θέρμανση. δεν είπα ποτέ ότι είναι για ψύξη. Απλά μπορείς να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία του. Μειώνεις σταδιακά τη θερμοκρασία ρυθμίζοντας το θερμοστάτη αντίστοιχα. Δλδ, την πρώτη μέρα τον ρυθμίζεις από τους 30 στους 28, τη δεύτερη από τους 28 στους 26, την τρίτη τρίτη από τους 26 στους 24, και μετά από τους 24 στους 23. Το ενυδρείο με τα χρυσόψαρα θα πρέπει να λειτουργεί με δεδομένο ότι ο θερμοστάτης θα είναι στο μέγιστο στους 23-24 βαθμούς ώστε να ζήσει και η ανούμπια. Τώρα για τα άλλα τι να πω. ΠΟΤΕ μα ποτέ δεν καθαρίζεις το ενυδρείο με χλωρίνη ή καθαριστικά. Το καθαρίζεις με πανάκι αχρησιμοποίητο που έχεις βάλει ξύδι. Επίσης αυτή τη βρώμα που είπες στο βιολογικό υλικό την αφήνεις για να δημιουργηθούν αποικίες βακτηρίων, δεν την πλένεις άμεσα. Το πλένεις μια φορά το τετράμηνο μόνο με νερό ενυδρείου και όχι βρύσης.

Edited by killerknight
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Άρα να κατεβάσω τη θερμοκρασία στους 22 και μετά να ρυθμίσω το θερμοστάτη σταθερά να είναι εκεί ? Επειδή θερμοστάτη δεν έχω 😂. Οπότε πρέπει να πάρω ? Γενικά συνοπτικές συμβουλές για το καθάρισμα του ενυδρείου που μπορώ να βρω ?θενξ και πάλι απλά είμαι αρχάριος 😂😭. Τώρα επειδή η μάνα μ πέταξε και τον άνθρακα και το βιολογικό υλικό, θα πρέπει να πάω να αγοράσω και τα τα δύο . Επίσης είναι σημαντικό να αγοράσω Κιτ για μετρήσεις ? Επειδή δε θέλω να μου πεθαίνουν τα ψάρια 😭. Είναι κρίμα και από θέμα ηθικής , αλλά και συναισθήματος επειδή τα αγαπάω 

Link to post
Share on other sites

Μισό λεπτό. Χωρίς θερμοστάτη πως έχεις θερμοκρασία 30 βαθμούς? εδω έξω έχει 19 και μέσα στα σπίτια μέγιστο 25

Link to post
Share on other sites

Εμμ ναι. Το θέμα είναι ότι το σπίτι μου το βαράει ο ήλιος κάθε μέρα, όλη μέρα , όλο το χρόνο .Και είναι βάσανο να έχω χαμηλές θερμοκρασίες 

Link to post
Share on other sites

Αν δεν έχεις θερμοστάτη αποκλείεται αυτή την περίοδο να έχεις 30 βαθμούς. Άρτα άκυρα τα όσα είπαμε για θερμοστάτη.  Κάθε πότε αλλάζεις νερό και σε τι ποσοστό του ενυδρείου?

Link to post
Share on other sites

Δεν υπάρχει άλλη λύση. Τα ψάρια σου πρέπει να ζουν σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Μόνο αν μένεις σε ρετιρέ μπορεί μέσα στο σπίτι το καλοκαίρι να πιάνει το ενυδρείο θερμοκρασίες άνω των τριάντα βαθμών. Εκεί θα κάνεις συχνότερες αλλαγές νερού.

Link to post
Share on other sites

Και πως θα πετύχω θερμοκρασίες περιβάλλοντος?

Link to post
Share on other sites

Πως είστε σίγουροι ότι είναι από ζέστη? Μήπως έχουν κάποια ασθένεια? Έχεις φώτο των εκλιπόντων? Τα φίλτρα σου είναι επαρκή για τα ψάρια σου?

 

 

Edited by DrKOI
Link to post
Share on other sites

Πρέπει να αλλάζεις το 50% κάθε εβδομάδα ή το 30% κάθε τρεις ημέρες

Link to post
Share on other sites

Πληθυσμιακά τώρα είναι καλά το ενυδρείο σου. Μην ξεχνάμε 40 λίτρα ανα χρυσόψαρο εκτός αν έχεις πολύ καλή βιολογία. Με τα φίλτρα αυτά αμφιβάλλω. Με ενδιαφέρει αν έχεις φώτο από αυτά που έχασες αλλά και αυτά που ζουν θέλω κοντινότερες να μπορώ να δω το σώμα, το κεφάλι, τα βράγχια. Τα τεστ τι αποτέλεσμα σου έχουν βγάλει?

 

 

Edited by DrKOI
Link to post
Share on other sites

Και βγάλε όλα τα ψεύτικα διακοσμητικά

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Πρώτα από όλα πρόσεξε αυτό που έγραψε ο christos efthimiou. Πλένοντας τα φίλτρα με νερό βρύσης που περιέχει χλώριο σκότωσες την βιολογία του ενυδρείου. Άρα θέλει στρώσιμο από την αρχή. Αφού το έπλυνες με οικιακή χλωρίνη (που συνήθως περιέχει σε μικρές έστω ποσότητες και άλλα χημικά) θα συνιστούσα να βάλεις άνθρακα. Στο νερό του ενυδρείου πάντα βάζουμε αντιχλώριο (όπως και στο νερό που προσθέτουμε). Διάβασε σχετικά με τον κύκλο του αζώτου και για γρήγορο στρώσιμο χρησιμοποίησε "μπόλι". Η θερμοκρασία που αναφέρεις (30 β) μου φαίνεται παράλογη για την εποχή όταν η θερμοκρασία την νύκτα πέφτει περίπου κοντά στους 20 β. Ελπίζω να μην κτυπάει το ενυδρείο κατευθείαν ο ήλιος, σε αυτή την περίπτωση πρέπει να μετακινηθεί. Αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο ίσως να φταίει και το θερμόμετρο. 

 • love 1
Link to post
Share on other sites

Να κάνω μια ερώτηση ? Το "μπολι" τι είναι ? Προς το παρών μια χαρά το ενυδρείο , θερμοκρασία 23-25 ευτυχώς , και το νερό κατάλληλο. Λέω να πάω να αγοράσω και βιολογικό υλικό για να στρώσω τη βιολογία . Α ξέχασα , θα πάω σπίτι να βγάλω και τα πλαστικά φυτά . Η χλωρίνη έχει φύγει πλήρως με το αντιχλωριο που έβαλα στη κατάλληλη δοσολογία . Αλλά τις? Ευχαριστώ πολύ 😁 👌

Link to post
Share on other sites

Το ενυδρείο είναι άστρωτο άρα δεν θα είναι "μια χαρά" εαν και όταν βάλεις ψάρια. Η αγορά βιολογικού υλικού είναι μια σωστή κίνηση. Όσο για το "μπόλι" είναι βιολογικό υλικό από άλλο ΣΤΡΩΜΕΝΟ και υγιές ενυδρείο το οποίο θα μπορούσες να βρείς από άλλον χομπίστα (ενδεχομένως και από φιλικό pet shop), το οποίο θα βοηθήσει/επιταχύνει το στρώσιμο του δικού σου ενυδρείου.

Edited by CptMario
 • love 1
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By tsala
   Στην προσπάθειά μου να βοηθήσω νέους χομπίστες (όπως ήμουν κι εγώ πριν κάποια χρόνια) που ενδιαφέρονται για τα χρυσόψαρα, αλλά δεν έχουν την ενημέρωση που θα έπρεπε από τα καταστήματα κι έτσι σχεδόν πάντα καταλήγουν με μια γυάλα στο χέρι ή στην καλύτερη περίπτωση με ένα 20-30 λίτρα ενυδρείο,είχα φτιάξει ένα αρθράκι για το πως θα πρέπει να είναι ένα ενυδρείο που φιλοξενεί χρυσόψαρα..
   Σας το παρουσιάζω...
   Στήνοντας ένα ενυδρείο για χρυσόψαρα
    

   Τα χρυσόψαρα είναι τα πιο αδικημένα ψάρια στον χώρο του ενυδρείου (μαζί με τους μονομάχους) και αυτό γιατί στα περισσότερα pet shop τα συνοδεύουν παρέα με μια στρογγυλή γυάλα, η οποία δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα σε κανέναν ζωντανό οργανισμό, παρά μόνον το θάνατο, καθώς δεν παρέχει κάποιο σύστημα φιλτραρίσματος του νερού, ώστε να σχηματιστούν οι αποικίες των βακτηρίων και να μην υπάρχει αμμωνία στο νερό. Αυτό το φαινόμενο κρατάει πολλά χρόνια τώρα και δεν λέει να σταματήσει , καθώς τα (κοινά) χρυσόψαρα είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά ψάρια και αντέχουν αρκετό καιρό στην έκθεση της αμμωνίας, με αποτέλεσμα να έχουν έναν αργό και βασανιστικό θάνατο, λόγω καταστροφής των οργάνων τους (νεφρά κλπ).
   Εκτός της αμμωνίας φυσικά (που είναι και ο κυριότερος λόγος θανάτου), τα χρυσόψαρα παθαίνουν τον λεγόμενο νανισμό, εφόσον μείνουν για αρκετούς μήνες μέσα στην γυάλα και αυτό γιατί τα χρυσόψαρα μεγαλώνουν πολύ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναπτυχτούν σωστά κι έτσι να παραμένουν μικρά ως προς το σώμα τους, αλλά τα υπόλοιπα όργανα τους συνεχίζουν να μεγαλώνουν!
   Έτσι οι μαγαζάτορες φέρνουν και ξαναφέρνουν αυτά τα ψάρια, καθώς για τον πελάτη είναι ιδιαίτερα οικονομικά μαζί με την γυάλα τους..
   Σκέπτεται λοιπόν (ο πελάτης), «1 χρόνο μου πήγε, καλά ήταν!» και πηγαίνει και ξαναπαίρνει καινούργιο.. Είναι έτσι όμως? Όχι φυσικά!
   Αν αναλογιστούμε ότι ένα χρυσόψαρο μπορεί να ζήσει έως 35+ χρόνια!!!
   Διαστάσεις και λίτρα ενυδρείου
   Αφού λοιπόν ελπίζω να κατανοήσαμε ότι τα χρυσόψαρα δεν ζουν σε γυάλες, ας δούμε λίγο τι ανάγκες έχουν ως προς το μέγεθος του ενυδρείου.
   Όπως αναφέρθηκε κάποια χρυσόψαρα όπως τα common, comet και shubunkin, μπορούν να φτάσουν τα 30-35 cm, όμως υπάρχουν και τα fancy χρυσόψαρα, που συνήθως δεν ξεπερνούν τα 15-20 cm.
   Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι λόγω μεγέθους χρειάζονται μεγάλα ενυδρεία με μεγάλο μήκος.
   Τα πιο μεγάλα και μακρόστενα χρυσόψαρα (common,commet και shumbunkin) θα πρέπει να διατηρούνται σε ενυδρεία με 100 cm μήκος , ενώ οι fancy ποικιλίες σε 70-80 cm μήκος. Επίσης το ενυδρείο μας δεν θα πρέπει να είναι πολύ φορτωμένο με ψάρια..
   Ενδεικτικά θα πρέπει να μπαίνει 1 ψάρι ανά 30-40 λίτρα νερού (φυσικά ανάλογα το φίλτρο που έχουμε, η αναλογία αυτή μπορεί να διαφοροποιηθεί).
   Έτσι λοιπόν το μικρότερο ενυδρείο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει χρυσόψαρα είναι ένα 60-70 λίτρων με όσο γίνεται μεγαλύτερο μήκος και φυσικά όχι πάνω από 2 fancy χρυσόψαρα.
   Φυτά-Διακόσμηση

    
   Τα χρυσόψαρα ως γνωστό δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, έτσι λοιπόν και τα περισσότερα φυτά τα κατασπαράζουν!
   Αυτό κάνει πολλούς να βάζουν πλαστικά φυτά για την διακόσμηση του ενυδρείου, λόγω του ότι δεν μπορούν να τα φάνε.. δεν είναι έτσι όμως ..
   Υπάρχουν κάποια φυτά τα οποία δεν τα πειράζουν τα χρυσόψαρα και μπορούμε να τα βάλουμε στο ενυδρείο μας ώστε να γίνει πιο όμορφο και πιο φυσικό το περιβάλλον τους.
   Κάποια από αυτά είναι: ανούμπιες, βαλισνέριες, εχινόδωροι, java fern, κρυπτοκορινες κ.α
   Το υπόστρωμα μπορεί να είναι ή άμμος ή χαλίκι της επιλογής μας, φυσικά όχι χρωματιστά!
   Στα χρυσόψαρα αρέσει περισσότερο η άμμος, αλλά και με το χαλίκι είναι μια χαρά, αρκεί να προσέξουμε την κοκκομετρία του για να μην πνιγεί την ώρα που το πιπιλάει, δηλαδή θα πρέπει να είναι μικρότερο από το στόμα του.
   Η διακόσμηση του ενυδρείου δεν θα πρέπει να είναι «βαριά» για να μένει αρκετός χώρος για κολύμπι, πέραν των φυτών όμως μπορούμε να προσθέσουμε κάποιες μη ασβεστολιθικές πέτρες, καθώς και ενυδρειακές ρίζες.
   Φίλτρο
   Είναι πολύ σημαντικό σε ένα ενυδρείο με χρυσόψαρα να υπάρχει ένα καλό φίλτρο ώστε να κρατάει καθαρό το νερό τους.
   Τα χρυσόψαρα είναι ¨βρώμικα¨ ψάρια και γι αυτό θα πρέπει να έχουμε ένα καλό-ισχυρό φίλτρο στο ενυδρείο μας.
   Το εξωτερικό φίλτρο είναι μονόδρομος, καθώς το εσωτερικό λόγο του μικρού χώρου που έχει για τα βιολογικά υλικά είναι ανεπαρκές.
   Έτσι επιλέγουμε ένα εξωτερικό φίλτρο κατάλληλο για περισσότερα λίτρα απ' ότι είναι το ενυδρείο μας.
   Επίσης όσον αφορά τον καθαρισμό του ενυδρείου, καλό είναι να χρησιμοποιούμε σκούπα βυθού στις εβδομαδιαίες αλλαγές μας.
   Διατροφή

    
   Τα χρυσόψαρα είναι παμφάγα, έτσι λοιπόν θα πρέπει να δέχονται όλων των ειδών τις τροφές, όπως και κατεψυγμένες τροφές και λαχανικά, πέραν των φλέικς.
   Τα λαχανικά μπορεί να είναι λάχανο, σπανάκι, μαρούλι, καρότο, αρακάς (χωρίς την φλούδα) κ.α ,όλα βρασμένα και τεμαχισμένα στο κατάλληλο μέγεθος ώστε να χωράνε στο στόμα τους..
   Στα φυλλαράκια θα πρέπει να υπάρχει ποικιλία τροφών καθώς και σπιρουλίνα..
   Επίσης θα πρέπει να μουλιάζουμε τα φυλλαράκια σε νερό ενυδρείου για 2-3 λεπτά πριν ταΐσουμε, ιδιαίτερα αν εχουμε fancy χρυσοψαρα ,για να αποφύγουμε την ασθένεια της νηκτικής κύστης.
   Καλό είναι μια φορά την εβδομάδα να μην ταΐζουμε και μια φορά τον μήνα (τουλάχιστον) να δίνουμε βρασμένο αρακά (χωρίς το φλοιό) έπειτα από τη νηστεία.
   Παράμετροι νερού
   Το ph θα πρέπει να είναι 7 με 8, δεν θα έχουν κάποιο πρόβλημα βέβαια με λίγο μεγαλύτερο, αλλά το ιδανικό είναι αυτό..
   Οι σκληρότητες ιδανικά θα πρέπει να είναι 13-18, φυσικά δεν θα είναι πρόβλημα αν φτάσουν και 20..
   Αυτές τις παραμέτρους (πάνω - κάτω) θα βρούμε στο νερό του δικτύου, γι'αυτό αναφέρω όχι ασβεστολιθικές πέτρες και βυθό καθώς οι παράμετροι αυτοί θα ανέβουν (και ανάλογα τα λίτρα, ίσως να ανέβουν αρκετά)
   Επίσης θα ήθελα να πω και για την θερμοκρασία..
   Στα fancy θα πρέπει να είναι λίγο πιο ανεβασμένη (2-3 βαθμούς) από τα υπόλοιπα χρυσόψαρα και καλό θα ήταν να
   έχουμε διαφορετικές θερμοκρασίες τον χειμώνα και διαφορετικές το καλοκαίρι..
   Χειμώνα 12-18
   καλοκαίρι 18-25.
   Απαραίτητος εξοπλισμός είναι τα ανεμιστηράκια ή καλύτερα ένα chilrer καθώς τα χρυσόψαρα περνάν δύσκολες ώρες το καλοκαίρι.
   ---------------------------------------------------
   Το χρυσόψαρο είναι ένα από τα ομορφότερα ψάρια στον κόσμο.
   Σκεφτείτε το καλά πριν κάνετε την αγορά του(ς) και προμηθευτείτε τον εξοπλισμό που χρειάζεται.
   Φερθείτε του όπως και στα υπόλοιπα ψάρια ενυδρείου και φροντίστε να του προσφέρετε ένα «σπίτι» που του αξίζει και ΟΧΙ μια στρογγυλή γυάλινη «φυλακή».

  • By gyristroula
   Γενική κατηγορία ενυδρείου 
   Κρύου νερού, χρυσοψαράδικο

   Γενικές Πληροφορίες
   Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 65x50x40
   Συνολικά Λίτρα: 130
   Sump (λίτρα):

   Οργανισμοί
   Φυτά: Anubia gigantea, Vallisneria
   Ψάρια: 3 χρυσόψαρα φάνσι
   Άλλα είδη: 1 σαλιγκάρι αγνώστου ταυτότητος, αγνοείται τις τελευταίες μέρες

   Διακοσμητικά υλικά
   Φόντο: όχι ακόμα
   Πέτρες: ναι
   Ξύλα: ετοιμάζεται ένα ξύλο
   Άλλα διακοσμητικά : -
   Υπόστρωμα: -
   Βυθός: άμμος ποταμίσια

   Φωτισμός
   Πηγές φωτισμού: 1 λάμπα philips 28w,2800k,370lm
   Διάρκεια φωτισμού: 10 ώρες περίπου

   Υποστήριξη οργανισμών 
   Φίλτρανση: Aquael turbo 500, σε αναμονή για 1000
   Θέρμανση/ Ψύξη:-
   Λίπανση:-
   Παροχή CO2:-
   Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:-
   Διατροφή: Dajana gold flakes, Sera goldy color spirulina


   Παράμετροι
   pH:-
   Γενική σκληρότητα (GH):-
   Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):-
   Αμμωνία (ΝΗ3):-
   Νιτρώδη (ΝΟ2):-
   Νιτρικά (ΝΟ3):-
   Φωσφορικά (PΟ4):-
   Μέση Θερμοκρασία (°C): 20-22

   Συντήρηση
   Αλλαγές νερού: Kάθε εβδομάδα 50 λίτρα
   Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Σε κουβάδες
   Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Καθάρισμα βυθού σε κάθε σχεδόν αλλαγή

   Φωτογραφίες: 
    
    

  • By xmode
   Επιτέλους ο καιρός αρχίζει να ανοίγει σιγά σιγά και εγώ δεν μπορώ να κάτσω σε ησυχία με τίποτα...είπα λοιπόν αφού το είχα στα σχέδια να ξηλώσω την παλιά λιμνούλα μου ή αλλιώς γούρνα όπως θα την έλεγαν κάποιοι και να φτιάξω μια καινούργια... 
    
   Φυσικά ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.... 
×
×
 • Create New...