Jump to content

Villa Jester


Jester

Recommended Posts

Ενυδρειο + Εξοπλισμος

Ενυδρειο 1,10 Χ 0,45 Χ 0,52 (0,47 υψος νερού) 230lt

sump 0,60 X 0,40 X 0,35 70lt

Κυκλοφορια

sunsun 101 3000lt/h

sunsun 102 5000lt/h

αντλία επιστροφής sicce extrema (αλλά σύντομα θα πάρει πόδι γιατί έχει χάσει απίστευτα απόδοση και θα πάω για μια eheim compact 2000)

Φιλτρανση

Skimmer JAD dg-1514 (με πατεντούλα σιγαστήρα από φίλο)

Ανθρακας MaxiCarbon

Αντιφωσφορος PhosGuard (Πόδι και αυτό σύντομα πάω για Seagel)

ΨΥΞΗ

Δεν έχει.

Θερμανση

300w JBL

ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Ati Solarmax 4 x 54watt

1x Ati blue plus

1x Ati aquablue special

(Θα γίνουν αλλαγές σύντομα)

Διαρκεια φωτισμου

18:00 - 02:00

ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ

Θερμοκρασία: πιστέψτε με flat 26C

Αλατότητα 1024-1026

ΝH4 0 salifert

NO2 0 salifert

NO3 15 salifert

PO4 0,1 salifert

pH : 8,1

dkh : 7,5

Calcium: 390

Magnesium: 1440

Τροφες

Ocean Nutrition prime reef flakes, brine shrimp flakes, Tropical brine shrimp FD, Tropical (?) Spiroulina sticks.

Προσθηκη (Cyclops+Mysis/Cyclops+Red Plankton/Microplankton+Artemia/ Artemia+Red Plankton) 2 φορές την βδομαδα

Ζωντανά (Κινούμενα)

1 tomato clownfish/ Amphiprion frenatus

2 Blue/Green Chromis/ Chromis Viridis (περιμένω άλλα 4)

1 Sailfin Blenny/ Salarias Fasciatus

2 Electric Blue Hermit Crab

1 Dwarf Red Hermit Crab

1 ή Pistol Shrimp ή Thalassinidae Shrimp (πρόσφατη ανακάλυψη λαθρεπιβάτης)

Ζωντανά (Ακίνητα)

2 κομμάτια Star polyps

1 Μωβ Euphyllia paradivisa

1 βράχος με 7-8 κεφάλια Lavender Mushroom

1 frag Pavona Coral (Pavona decussatus)

1 frag Zoanthus (Δεν θυμάμαι ονομα)

+ Μια μπάλα Cheato στο σαμπ.

th_DSC00148.jpg

th_DSC00149.jpg

th_DSC00151.jpg

th_DSC00152.jpg

th_DSC00153.jpg

th_DSC00154.jpg

th_DSC00156.jpg

th_DSC00157.jpg

th_DSC00158.jpg

th_DSC00160.jpg

Έγινε επεξεργασία - Jester
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

καλη προσπαθεια φιλε μου,αλλα χανει πολυ απο τις κακες ομολογουμενως φωτογραφιες που ανεβασες...

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πρότεινα το στήσιμο του βράχου να το χωρίσεις στα δυο δημιουργώντας δυο ανεξάρτητα νησιά που στο ένα να δώσεις λίγο περισσότερο ύψος. Θα είναι πιο δημιουργικό από το να είναι ένα "επίπεδο" μακρινάρι... για παίξε λίγο !!!

Άμα μπουν και διάφοροι οργανισμοί και αρχίσει να γεμίζει θα δείξει πολύ όμορφο...

Κράτα μας ενήμερους ;)

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω τελειώσει με τον βράχο, εκτός από το σαμπ που θα το ταπώσω θα βάλω λίγο ακόμα και μέσα. Δεν ξέρω για τα δύο νησιά από αυτά που έχω δει ως τωρα μου αρέσει πιο πολύ το μονοκόμματο στήσιμο του βράχου.

Οι φωτογραφίες δυστυχώς είναι ότι καλύτερο μπορεί να γίνει μέχρι ο στρατός να μου επιστρέψει τον φωτογράφο... Ευχαριστώ για τα σχόλια, ότι προτάσεις καλοδεχούμενες,

Να διευκρινύσω πως το ενυδρείο προορίζεται να φιλοξενήσει μανδαρίνο (γιαυτό και σαμπ από πάνω) και λιονταρόψαρο (Αν και η λογική και ο Vaggef λένε για fuzzy dwarf, τώρα που είδα ένα Antennata με έχει βάλει σε σκέψεις.)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ΟΚ. έκδοση 1.1

Μετακινήθηκε ο βράχος σε σχήμα που μου καθόταν καλύτερα. Προστέθηκε ένα υπέροχο pterois antennata και ένας debellius (δωράκι από φίλο) και τώρα υπομονή να μαζευτεί ένα ποσό για καμμια 10ρια κιλά βράχο και μια ΑΤΙ μωβ γιατί μου βγάζει τα μάτια η λευκή.

Τα chromis θα δωθούν λίαν συντόμως. Από την στιγμή που μπήκε μέσα το λιοντάρι ο ένας δεν βγήκε ούτε για φαί και ο δεύτερος κρυβεται πίσω από τον μαγνήτη/ξύστρα ή κολυμπάει στην μέση του μπροστινού τζαμιού.

Τώρα ερωτήσεις.

α) Ισχίει πως τα χέλια βαράνε τα λιοντάρια (είδα ένα snowflake και εντυπωσιάστηκα).

β) Πήρα κάτι ζωντανές γαρίδες τροφή (σε σακουλάκι με νερό που τις είχαν σε ψυγείο, όπως παίρνεις και ζωντανά κοπίποδα). Τι είδος είναι αυτές; Και πως τις αποθηκεύουμε/διατηρούμε ζωντανές;

Οι φωτό δυστυχώς είναι από κινητό. Ο στρατός με σαμποτάρει.

th_DSC00173.jpg

th_DSC00175.jpg

th_DSC00176.jpg

th_DSC00179.jpg

th_DSC00182.jpg

Link to comment
Share on other sites

Κατι μου θυμίζει αυτό το ζωντανό.... καλώς το δεχτηκες!!

Εχω καποιες ερωτησουλες. Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο? Η κυκλοφορία με 5000λτρ και 3000λτρ, πιστευεις οτι σε καλυπτει? Πολύ φοβαμαι πως όχι.

Το kh σου το κρατας στο 7,5? Έχεις ξαναμετρησει?

Το στησιμο σου σίγουρα είναι πολυ καλύτερο απο πριν!!!

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραίο το Λιοντάρι σου φίλος!

Η γαρίδα 8α γίνει μεζές.

Τώρα που άλλαξες στήσιμο, φτιάξε και την κατεύθυνση των κυκλοφορητών.

Να σου ζήσει.

Link to comment
Share on other sites

Jester, μ'αρέσει το ενυδρείο γιατί έχει πολύ χώρο για κολύμπι.

Μια παρατήρηση φιλική για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το ενυδρείο σου. Αλατότητα λες 1.024-1.026, προσπάθησε να είσαι σταθερός όσο γίνεται σε μια τιμή και μη επιτρέπεις τέτοιες διακυμάνσεις. Αλλαγές στην αλατότητα την νιώθουν αρκετά τα ζωντανά.

Link to comment
Share on other sites

BigBill Η αλατότητα μετριέται με αλατόμετρο με βραχίονα οπότε δεν είναι και το πιο σταθερό. το 1024-1026 είναι min max ενδείξεις τις οποίες όμως δεν εμπιστεύομαι 100%.

Vag Η γαρίδα; ο αστακός εννοείς. Ε μου το φέραν το αστακουδάκι να έλεγα όχι; θα βάλω βράχο στο σάμπ αυτές τις μέρες οπότε θα τον μετακομίσω. Οι κυκλοφορητές έχουν μπέι σε χιαστί κατευθύνσεις με τον μεγάλο να λούζει τον βράχο και τον μικρό να βρισκει επιφάνεια και την είσοδο του νερού. Έχεις αντιπρόταση;

Nikoloutso Το ενυδρείο τρέχει από τέλη Δεκέμβρη αρχές Γενάρη. Οι κυκλοφορητές πιστεύω πως είναι υπέραρκετοι μην σου πω πως ο 5000 ισως είναι μεγάλος. Το λιοντάρι (Που από εδώ και πέρα θα είναι γνωστό ως awesom-o) δίνει μάχη σε κάποια σημεία να προωθηθεί. Όλα τα κοράλια δείχνουν πως τρώνε πολύ ροή επάνω τους. Το kh είναι θέμα γιατί έκανα ανα βδομάδα αλλαγές και δεν έβλεπα μεγάλες διακυμάνσεις. Τώρα με έβαλε ο Vaggef να νιώσω πως δεν ήταν και η καλύτερη κίνηση και περιμένω να δω. Πάντως σήμερα (8 μέρες από την αλλαγή και 3 μετά από 15 λίτρα όσμωση) το kh ήταν στο 7.3 ακριβώς. δηλαδή μια μείωση 0.2 μέσα σε οχτώ ημέρες. Περίμενα λιγότερο με τόσα λίγα κοράλια μέσα αν και δεν με χαλάει γιατί έχω πολύ ακόμα κοραλλίνη να μεγαλώσω. Σκέφτομαι να το γυρίσω στο kalk γιατί θα ήθελα να είναι σταθερό στο 8 αλλά φοβάμαι λόγω του πανύψηλου Mg και Ca (1430 και 490 σήμερα). Ο awesom-o βγήκε καταπληκτική αγορά. Δεν κρύφτηκε στιγμή, αμέσως βγήκε να μάθει τον χώρο, δεν μου έφαγε γαρίδα κατεψυγμένη αλλά παίζει να είναι και κανα 8μινο στο ψυγείο ανοιχτές οι γαρίδες... έφαγε όμως ζωντανή γαρίδα και πρέπει να τσιμπολόγησε και κομμάτι από τα flakes αν είδα καλά. Και πήγε να με χτυπήσει εχθές... συνηθισμένος έβαλα χέρι να κουνήσω μια πέτρα και ήταν δίπλα και κατέβασε κεφάλι. Κάτι μου λέει πως θα πάρω και ένα fu man chu... και γάντια...

Τελικά αυτές οι γαρίδες που πουλάνε για ζωντανή τροφή είναι γλυκού ή αλμυρού;

Link to comment
Share on other sites

πολύ καλύτερο το στήσιμο του βράχου , όσο μπορείς να μην ακουμπάει στο γυαλί μόνο , το λιονταρόψαρο όμορφο , θα σου φάει όμως τα chromis λογικά προσεχέ τα

Link to comment
Share on other sites

Τα chromis θα πάρουν ποδι σύντομα αυτό είναι σίγουρο.

Link to comment
Share on other sites

Φιλτρανση

Ανθρακας MaxiCarbon

Αντιφωσφορος PhosGuard (Πόδι και αυτό σύντομα πάω για Seagel)

Δε νομίζω πως θα δεις διαφορά γιατί πρόκειται για το ίδιο προϊόν,Seagel(matrix carbon & phosguard).

Link to comment
Share on other sites

Ωραίο ψάρι και σίγουρα αξίζει ένα ενυδρείο!

Link to comment
Share on other sites

Η διαφορά ανάμεσα στο Phosguard και το Seagel είναι η διάρκεια. Το πρώτο είναι διάρκειας 4 ημερών και το δεύτερο είναι 3-4 μηνών ή τουλάχιστον έτσι λέει. Θέλω αντιφώσφορο που θα έχει μια συνεχόμενη λειτουργία και όχι 4 ημέρες γιατί θα πέσει πολύ κατεψυγμένη/νωπή τροφή (θεωρώ τις ξηρές τροφές υποδιέστερη επιλογή τροφής). Σε περίπτωση που δω πως ούτε το Seagel τότε θα ψάξω κάποιον άλλο αντιφόσφωρο (πιθανότατα να κοιτάξω της tropic marine ή kent).

Link to comment
Share on other sites

Το Seagel ειναι 2 σε 1 - ειναι μιξη ανθρακα με Phosguard!!! Η δική μου ερμηνεια των οδηγιών του Phosguard ειναι OXI οτι κραταει μονο 4 ημέρες αλλα μετα από 4 ημερες να μετρας καθε λιγο και λιγακι τα φωσφορικα και οταν δεις οτι αρχιζουν και ανεβαινουν τοτε να τον βγαλεις. Τωρα πως στο seagel το οποίο περιεχει το ιδιο υλικο δινουν διαρκεια 3-4 μηνες αυτο ειναι κατι το οποίο και εγω δεν εχω καταλαβει, αλλα δεν ειμαι διατεθιμενος να το δοκιμασω και να το μαθω απο πρωτο χερι. Γνωμη μου, να πας σε αλλο αντιφωσφορο με βαση το σιδηρο και οχι το αλουμινιο που ειναι το Phosguard.

Link to comment
Share on other sites

ttarkin πιστεύω πως είναι κάποιο καταναλωτικό τρικ.

Πιθανόν να θεωρούν ότι ο άνθρακας τους κρατά 3μήνες και βάζουν όριο του προιόντας Seagel (το οποίο περιέχει τον ίδιο άνθρακα) στους 3μήνες μιας. Ο αντιφώσφορος σε αυτό το διάστημα απλά γινεται ντεκόρ μη προσφέροντας κάτι. Κάποιος όμως που το αλλάζει για να κρατά τον αντιφώσφορο φρέσκο πετά άδικα άνθρακα, πετά χρήματα.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα μου κάνει εντύπωση πως είναι δυνατόν όταν ένα προϊόν που πωλείται αυτόνομο (Phosguard), να διαρκεί πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα, ενώ ως Seagel (το ίδιο προϊόν μαζί με τον άνθρακα δηλαδή) να διαρκεί έως και 4 μήνες !!

Δεν είναι κάπως παράλογο?

Link to comment
Share on other sites

ttarkin πιστεύω πως είναι κάποιο καταναλωτικό τρικ. Συμφωνώ.

Πιθανόν να θεωρούν ότι ο άνθρακας τους κρατά 3μήνες και βάζουν όριο του προιόντας Seagel (το οποίο περιέχει τον ίδιο άνθρακα) στους 3μήνες μιας. Ο αντιφώσφορος σε αυτό το διάστημα απλά γινεται ντεκόρ μη προσφέροντας κάτι. Μήπως ομως δεν γίνεται απλά ντεκόρ, αλλά επαναφέρει στο ενυδρείο ότι φωσφορικά κρατουσε? Κάποιος όμως που το αλλάζει για να κρατά τον αντιφώσφορο φρέσκο πετά άδικα άνθρακα, πετά χρήματα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πίστευα πως απλά έχουν βάλει αντιφόσφωρο σιδήρου στο Seagel για να λένε 3-4 μήνες. Τεσπα. Της kent δεν είναι σιδήρου;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό σίγουρα δεν είναι. Η ίδια η εταιρία λέει ότι στο Seagel χρησιμοποιείται το Phosguard.

Η Kent βγάζει δύο. Ένα σιδήρου το Phospower (αν θυμάμαι σωστά) και ένα αλουμινιου το Sponge.

Link to comment
Share on other sites

Λιονταρέοι τις γνώμες σας. Μιάς και αγοράζω κατεψυγμένο πανγκάσιους (φιλέτο) για να τρώω μπορώ να κόβω λωρίδες και να τις ταίζω στο λιοντάρι; Γενικότερα εκτός από γαρίδες και ψιχα καβουριού (το δοκίμασα και δεν είναι και το πιο καθαρό τάισμα) οι τροφές του θα πρέπει να περιοριστούν σε θαλασσινής προέλευσης ή μπορώ να τον ταίσω και πανγκάσιο ή κοι ας πούμε (πεντανόστιμο και αυτό επ ευκαιρία).

Για τα χέλια δεν έχει κανείς γνώση επί του θέματος;

Link to comment
Share on other sites

χμμ γ......ς ο χελις αλλά η ερώτηση ήταν αν ισχίει πως χτυπάνε τα χέλια τα λιοντάρια. Ευχαριστώ πάντως συνονόματε.

Έγινε επεξεργασία - Aiolos
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ Αίολε συγνώμη μου ξέφυγε.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Να κλείσει το θέμα παρακαλώ. Μετά από ατύχημα το ενυδρείο άδειασε μέσα στο σαλόνι κατα την διάρκεια της νύχτας. Κάποια ελάχιστα σώθηκαν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...